Categorii
Arhiva Optimism

6 moduri prin care artiștii ne uimesc

Când am văzut imaginile de mai jos am simțit cum mi se sucește creierul în cap. Uite așa. Cum adică să folosești cuie pentru a crea un portret sau cum să folosești apa pe post de suprafață pe care să faci desene!?

Cum zic eu mereu: un artist este un om care știe să facă cele mai interesante asocieri intre elementele din natură. Plus că ce își imaginează poate și transpune în realitate. De felul meu sunt tehnic, dar nu pot să nu iau în considerare ce au făcut acești oameni.

nail-art-1Când am văzut imaginile de mai jos am simțit cum mi se sucește creierul în cap. Uite așa. Cum adică să folosești cuie pentru a crea un portret sau cum să folosești apa pe post de suprafață pe care să faci desene!?

Cum zic eu mereu: un artist este un om care știe să facă cele mai interesante asocieri intre elementele din natură. Plus că ce își imaginează poate și transpune în realitate. De felul meu sunt tehnic, dar nu pot să nu iau în considerare ce au făcut acești oameni.


Nail art – Portrete din cuie

Saimir Strati este un artist albanian cunoscut ca fiind unul dintre cei mai de seamă creatori de mozaic. Pentru creațiile sale a folosit de la bețigașe până la cuie, stabilind din 2006 încoace câte un record mondial. Folosindu-se de 400 kg de cuie a recreat autopotretul lui Leonardo da Vinci pe o suprafață de 2×4 metri. El a folosit o tehnică întâlnită și în fotografia digitală, fiecare cui reprezentând un pixel.

Admiră și tu cel mai mare mozaic de cuie din lume în imaginile de mai jos. Via [Skitzone]
nail-art-1

nail-art-2

nail-art-3

nail-art-4

nail-art-5

Pictură pe apă

Cei de la Random good stuff au dat de un film foarte interesant în care poți vedea cum se face o astfel de pictură. În principiu se creează forme și modele pe suprafața apei și apoi se așază pe suprafața apei o coală de hârtie.

Gata pictura. Ei bine, nu este chiar așa de simplu și ține totul de coordonare și simț artistic. Lămurește-te și tu.

Junk portraits – Portrete făcute din lucruri de aruncat

Cum vine asta? Se iau tot felul de lucruri pe care nu le mai folosești cum ar fi: piese lego, nasturi, bucăți de materiale și altele și se aranjează în așa fel încât să iasă la iveală un portret.

Cel care a ajuns renumit făcând acest lucru este Zack Freeman care s-a folosit de lipici și tot felul de materiale pentru a obține portrete pe care trebuie să le admiri de la distanță, dacă vrei să prinzi imaginea de ansamblu. Cu adevărat unic și… ecologic, aș putea zice? Să nu îmi zici că nu este genial. Via [Inquisitr].
junk-art-1

junk-art-2

junk-art-3

junk-art-4

Sand animation – Animații cu nisip

Câți dintre noi nu s-au jucat în nisip? Vorbesc serios acum și mă refer la desenele făcute în nisip. Ei bine, dacă ai duce acea joacă un nivel mai sus obții tot felul de animații în nisip reușite.

Un artist foare cunoscut care se ocupă de așa ceva este Kseniya Simonova (născută în 1985), din Ucraina. Ea a câștigat în 2009 concursul „Ucraina are talent”. Animația prezentată în imaginile de mai jos se referă la lupta dintre ruși și germani, din cel de-Al Doilea Război Mondial. Cu muzica potrivită și cu talentul ei ne încântăde la primele imagini. Via [Cilloutpoint]
sand-animator-1

sand-animator-2

Feather art – Sculpturi cu pene

Da, ai citi bine. Este vorba de folosirea penelor pentru realizarea unor sculpturi originale și incredibile. Când am văzut imaginile mi s-au părut aproape vii.

Acest gen de sculpturi este realizat de Kate MccGwire, din Londra, care își are studioul pe o barjă de 20 m ancorată lângă o insulă aproape părăsită din râul Thames. După cum zice și ea, alege penele de porumbel pentru că are „conotații”, porumbeii fiind văzuți ca murdari de mulți londonezi. Modul în care sunt aranjate penele dă impresia de fluiditate și mișcare. Via [Urbantitan].
feather-art-1

feather-art-2

feather-art-3

feather-art-43

feather-art-5

Paintball art – Picturi cu ajutor paintball

Rienzie mi-a trimis în inbox un filmuleț interesant în care echipa de paintball pictează un potret destul de mare. Nu știu dacă este recunoscută metoda în mod oficial, dar pot spune că este cât se poate de originală.

Se iau câțiva jucători de paintball, cu simț artistic desigur, și se atacă în forță o coală foarte mare de hârtie. Rezultatul? Îl vezi mai jos. Clic pe imagine să ajungi pe websit și să vezi filmul.
paintball-art

Care dintre cele de mai sus ți se pare a fi cea mai interesantă?


6 răspunsuri la “6 moduri prin care artiștii ne uimesc”

Aia cu nisipul e cea mai tare, țin minte că era pe natgeo o chestie ca aia, pornea de la un animal și continua cu altul.

Exceptional! Mie mi-au placut cel mai mult cea cu penele – genial, chiar par vii sculpturile!!! Mi-ar fi placut sa le vad si in realitate. Mi-a mai plc fff mult si portretul realizat din lucruri nefolositoare. Asa ceva ar face proful meu de fizica, el mereu refoloseste obiecte pe care omul de rand le arunca.

Proful tau e un om inteligent:D Sculpturile cu pene imi par a fi serpi gata de a se misca. Tare ma intreb cat ar costa asa ceva….