Categorii
Arhiva Infografice

Farmville și copacul blogurilor – infografice

Discutam zielele acestea cu un prieten care a devenit mândru fermier virtual. Mi-a zis că a primit o invitație pe Facebook și nu a putut să o refuze. Am refuzat din capul locului să îi explic cum se face treaba în acest joc pentru că știu cât este de periculos.

De ce este periculos? Creează dependență, unii oameni ajungând să dea și bani din buzunar pentru a-și dezvolta iubita „fermă”. Tentația este mare pentru că îți creează impresia că ai realizat ceva atunci când vezi că ai mai multe vaci, faci recoltă iar găinile își văd de treabă. Dacă aș putea mi-aș lua o pușcă digitală și aș face măcel pe acolo. Vorba aia, măcar de ai scoate bani dintr-o activitate care creează dependență.

Totuși, l-am lăsat pe amicul meu să își vadă liniștit de ferma lui și prezint aici un infografic genial făcut de Mashable în care se face o comparație între FarmVille și fermele reale (cel puțin cu acelea din SUA). Concluziile sunt cât se poate de interesante:

  • 60% dintre fermierii FarmVille sunt femei, față de 13% din viața reală;
  • 60 de milioane de oameni sunt fermieri virtuali, față de 2,6 miliarde în viața reală;
  • fermierul virtual are un salariu mai nmare decât unul real.

Pentru alte detalii consultă infograficul de mai jos. Sfatul meu: dacă tot ești mare fermier virtual, ai grijă să îți drămueiști și casa la fel de bine. Oare ce iese?

Dacă tot am vorbit de fermieri virtuali, vei fi interesat să afli că există și un infografic ce prezintă cele mai importante bloguri din lume. Infograficul este făcut de CoolInfographics și prezintă cele mai mari bloguri ca fiind rădăcina întregii blogosfere.

Dacă te interesează sa afli păreri și știri competente din lumea internetului și a tehnologiei în genere, trebuie să te înscrii la cel puțin două dintre blogurile-rădăcină. Eu sunt înscris la: Mashable, TechCrunch, GigaOM, Ars Technica și ReadWriteWeb. Îmi aterizează zilnic zeci de știri de la aceste bloguri, dar nu le citesc pe toate.

Este important să fii selectiv și să citești doar lucrurile care sunt de imediat interes. Altfel, nu îți ajung 24 de ore în zi pentru citit. Been there, done that. Te asigur că nu vrei să vezi cum zboară timpul pe lângă tine. Nu ar fi rău să treci pe la cele mai multe dintre aceste bloguri și să vezi ce au de zis, mai ales cele din rădăcini și ramurile How To sau Branding. Călătorie plăcută.


6 răspunsuri la “Farmville și copacul blogurilor – infografice”

Farmville și copacul blogurilor – infografice - Ziarul toateBlogurile.rospune:

[…] Farmville și copacul blogurilor – infografice Wed Dec 29, 2010 15:53 pm Discutam zielele acestea cu un prieten care a devenit mândru fermier virtual. Mi-a zis că a primit o invitație pe Facebook și nu a putut să o refuze. Am refuzat din capul locului să îi explic cum se face treaba în acest joc pentru că știu cât este de periculos. De ce este periculos? Creează […] […]

Eu nu joc Farmville. Nu ma atrage. In schimb, am cateva site-uri franceze, cu mici joculete, unde intru si imi fac puncte, pe care le acumulez, si cand ajung la o anumita suma, pot sa imi comand diferite produse (gratis). Chiar zilele trecute mi-a ajuns o placa de par. Deci daca joc ceva, macar joc cu o finalitate in lumea reala, nu?

Draga Lexa, daca toti ar gandi ca tine ar fi bine. Nu si-ar mai lasa copii sa moara de foame din cauza Farmville, ca idioata aia de care am citit. Daca e cu vreun folos merita.

Tweets that mention Farmville și copacul blogurilor - infografice: -- Topsy.comspune:

[…] This post was mentioned on Twitter by Cheta Manuel. Cheta Manuel said: #peblog Farmville și copacul blogurilor – infografice http://wp.me/pYWxX-17M […]

La fel il vad si eu. Mai rau e ca creeaza dependenta pentru unii.