Categorii
Arhiva Prezentari

Iluzii optice la pachet

Ce poate fi mai frumos decât ceva bun și în porții mici? Nici mierea, dacă faci abuz de ea, nu te ajută la nimic. O știu din experiența unui prieten. Așa că am mai dat de câteva iluzii optice, de data aceasta, primite la pachet de la un prieten (mulțumesc Marius- știe el care), sub forma unei prezentări.

Deși nu îmi pot explica modul în care creierul nostru este păcălit pot spune că sunt foarte reușite. Cum altfel să îți petreci o duminică seara după ce știi că a doua zi vei merge din nou la muncă? Și, dacă ai șefi care te supără, îți propun un lucru: alege iluzia optică preferată și adu-ți aminte de ea când vezi figura șefului.

Aici este potrivită o zicală legată de iluzia așteptării spusă de Octavian Paler: „Așteptarea ne dă iluzia că facem ceva așteptând, când, de fapt, nu facem altceva decât să murim suportabil, puțin câte puțin.” Via [rightwords.ro]. Deștept om, zic, și nu a ajuns degeaba celebru.

Sper că iluziile din prezentare te vor pune puțin la lucru. Pentru o experiență mai bună descarcă prezentarea de sub slide. Mi-a plăcut mult iluzia cu spirala. De fapt, m-a enervat pentru că nu am reușit să îi dau de cap. Poate reușești tu. Enjoy!

[slideshare id=6242866&doc=cepoatecreierul-101219132305-phpapp02]
Descarcă prezentarea: Ce poate creierul!


3 răspunsuri la “Iluzii optice la pachet”

[…] Iluzii optice la pachet Sun Dec 19, 2010 21:47 pm Ce poate fi mai frumos decât ceva bun și în porții mici? Nici mierea, dacă faci abuz de ea, nu te ajută la nimic. O știu din experiența unui prieten. Așa că am mai dat de câteva iluzii optice, de data aceasta, primite la pachet de la un prieten (mulțumesc Marius- știe el care), sub […] […]

Foarte tare, si totusi e doar o perceptie falsa a ochiilor…

Nu ochii sunt problema, ci creierul asta sucit rau:)) Tine totusi si de biologia ochilor, dar numai un pic.