Categorii
Arhiva Optimism

Drumuri și gânduri

Este interesant să vezi cum tot felul de idei îți vin în timp ce ești la o plimbare sau la drumuri lungi. Pur și simplu sunt unele momente de „aha” în care îți dai seama că trebuie să faci un anumit lucru într-un anume fel.

Vineri (10 dec.) am avut ocazia de a merge la București pentru prima dată după mai bine de 13 ani pentru Gala de Premiere a concursului Superblog 2010 (ai ghicit, sunt marele câștigător, dar mai multe despre asta într-un articol viitor, când vin pozele și interviul video).

Mergând cu trenul personal am avut timp destul să mă gândesc la o sumedenie de lucruri cum ar fi noul slogan al blogului : „Pur și simplu uimitor„. Mai multe despre aceasta în pagina Acasă. Am apucat chiar să citesc și un capitol-două din cartea lui Tiberiu Brăileanu, numită Monetarismul în teoria și politica economică. Și nu, nu sunt economist. A fost doar o curiozitate de-a mea în urma căreia am mai învățat căte ceva despre ceea ce este banul (moneda) și modul în care ne influențează.

Nu am apucat să vizitez prea mult Bucureștiul, dar mi-am făcut cunoștințe noi în ‘mnealui și Vlad cu care am pălăvrăgit pănă au dănțuit zidurile pe acolo. ‘mnealui îmi trimisese mail: Poate nu dai un semn (dându-mi și numărul de telefon). Răspunsul meu: Să trăiți, mă execut. Având timp destul la întoarcerea în Brașov nu am putut să nu rămân mirat de modul în care activitatea online te duce către contacte off-line, cu oameni în carne și oase.

Presupun că la un moment dat în viața oricărui blogăr apare inevitabila situație în care iei contact cu oamenii care sunt de partea cealaltă a monitorului. Așa cum mi-a demonstrat experiența Galei de Premiere de la Superblog, o asemenea conjunctură este cel puțin interesantă.

Așa că te sfătuiesc să te plimbi des și vei vedea cum se aranjează gândurile unul lângă altul. Dacă nu funcționează metoda asta înseamnă că trebuie să te plimbi mai mult.

Iată că prin plimbările mele pe internet am dat de un filmuleț drăguț legat de întrebarea: pinguinii zboară? Și nu mă refer aici la pinguinii autohtoni… Iar răspunsul este : DA. Te vei lămuri după ce vezi animația. Via [The Presurfer].
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=EnlCz1P95WM]


9 răspunsuri la “Drumuri și gânduri”

Felicitări! 🙂
Într-adevăr, ideile cele mai bune, de obicei, vin când ne aflăm în natură. N-aș ști să explic de ce, doar știu că așa mi s-a întâmplat și mie 🙂

Multumesc mult. In cele mai grele momente plimbarile m-au salvat. Dupa doua ore de plimbat prin parc veneam cu ideile puse cap la cap. Probabil ca nici nu ma intereseaza sa aflu de ce se intampla asa pentru ca sunt bucuros ca se intampla. 😀

[…] Drumuri și gânduri Sun Dec 12, 2010 0:55 am Este interesant să vezi cum tot felul de idei îți vin în timp ce ești la o plimbare sau la drumuri lungi. Pur și simplu sunt unele momente de “aha” în care îți dai seama că trebuie să faci un anumit lucru într-un anume fel. Vineri (10 dec.) am avut ocazia de a merge la […] […]

=)))) Ce simpatic e videoclipul !
Eu când fac plimbări sau mă înham la drumuri lungi de obicei mi se întâmplă 2 lucruri total opuse: ori îmi golesc complet mintea, ori mă gândesc la ce mi s-a întâmplat recent, visez, îmi închipui felurite … depinde !
Felicitări încă o dată pentru concurs, abia aștept să ne povestești cum a fost 😀

Mersi de felicitare. Urmeaza sa primesc un link catre poze si apoi catre interviul filmat care va fi pus pe Youtube. E super. 🙂

Stiu, simpatic tare. M-a distrat foarte mult. 🙂 Asa-i ca pinguinii zboara?