Categorii
Arhiva Optimism

Timpul, un pic accelerat: trei filme time-lapse

haiaku-time-lapse-videoÎmi plac foarte mult filmele făcute în tehnica time-lapse. Pur și simplu vezi în trei minute cum se duce o întreagă zi. Asemenea filme sunt ca un semn de aducere aminte pentru că am pățit de atâtea ori să treacă timpul pe lângă mine fără să mă aștepte.

Până să mă dezmeticesc treceau deja ore sau zile despre care nu aș fi putut spune prea multe. Uite așa, vrrrrruuuuuummmmmm….

Selecția de filme de astăzi a așteptat deja de ceva vreme să își găsească locul pe blogul meu. Mă atrage foarte mult folosirea coloanei sonore care să se potrivească cel mai bine cu tema filmului. Frumoase sunt imaginile, fluiditatea lor, dar fără o melodie reprezentativă, parcă numai e la fel.

Prima bijuterie de film (ciudată alăturare de termeni, nu?) a ajuns la mine prin intermediul kuriositas.com și este prezentată o călătorie prin Japonia, de-a lungul verii lui 2009. Creat de către Brad Kremer, care își editează și publică singur filmele, Hayaku este o declarație de dragoste făcută Japoniei.

Hayaku, numele filmului, semnifcă „Grăbește-te (japoneză)”. Sunt totuși sigur că îți vei face timp să urmărești viața vibrantă din film. Și mai sunt sigur că vei reveni să îl vezi, pentru că creează dependență.

Ca de fiecare dată The Presurfer este pe faleză și îmi trimite încă un film foarte interesant. Filmul Aurora Borealis a fost creat de către Tor Even Mathisen cu o cameră Canon 5D Mark II + Canon 16-35mm f/2.8L II. Cine știe să îmi zică și mie ce înseamnă toate specificațiile de mai înainte.

Și ajungem acum la viața alertă din Tamil Nadu (70 de milioane de oameni trăiesc în zone aceasta), India și la aglomerația incredibilă de acolo. Ultimul film din selecția de azi este ca o pedală apăsată adânc pe accelerație. Viața trece repede pe lângă noi. Putem ține pasul cu ea?

În film poți vedea capitala acestei zone, Chennai (pe numele vechi Madras), loc plin de temple de toate culorile. Pelicula a fost realizată de către Visualmondo.com și a ajuns la mine de la Kuriositas.com. Cultura indiană se vede la fiecare pas: în culori, în mișcare și în muzică, bineînțeles. Fă-ți curaj și bucură-te și de acest filmuleț.

Tare mi-aș dori să fac și eu așa ceva, dar nu se poate, deocamdată. Se pare că sunt artiști care știu să ne încânte cu lucruri extraordinare și nu sunt puțini. Părerea mea este că merită promovați pentru ceea ce știu și pentru că ne lasă și pe noi să ne bucurăm de geniul lor.


6 răspunsuri la “Timpul, un pic accelerat: trei filme time-lapse”

Timpul, un pic accelerat: trei filme time-lapse - Ziarul toateBlogurile.rospune:

[…] Timpul, un pic accelerat: trei filme time-lapse Wed Dec 08, 2010 11:52 am Îmi plac foarte mult filmele făcute în tehnica time-lapse. Pur și simplu vezi în trei minute cum se duce o întreagă zi. Asemenea filme sunt ca un semn de aducere aminte pentru că am pățit de atâtea ori să treacă timpul pe lângă mine fără să mă aștepte. Până să mă dezmeticesc treceau deja ore […] […]

Multumes fain pentru detalii. E bine sa stiu pentru ca, in viitor, imi voi lua si eu asa ceva. Imi plac tare mult filmele time-lapse. 😀

tare de tot Manule,tine-o tot asa vei ajunge departe e un fel de imagine care se desfasoarcu rapiditate in fata ta ,dar muzica este in ritmul ei real,curios cum au reusit,e perfectiune,dealtfel tot mai des sunt folosite in tot felul de filme

Multumesc. Metoda se numeste stop-motion, se filmeaza (sau se pozeaza) un cadrul la cateva secunde, timp de mai multe zile, luni, ba chiar in timpul unui an. Apoi se face esditarea, moment in care se adauga si o melodie potrivita. Este intr-adevar extraordinar ce pot face oamenii cu aparatele potrivite si cu imaginatia necesara. 🙂 Te mai astept.