Categorii
Arhiva Optimism

Discuții la o bere

De pe moonbattery.com.
Nu ies de multe ori în oraș, dar atunci când o fac ies un om câștigat. E interesant de văzut câte lucruri se pot discuta cu prietenii la o bere și la ce concluzii se poate ajunge.

Am norocul de a fi înconjurat de oameni care au ceva de spus și care pot da un sfat la nevoie. Nici nu vezi când zboară orele. Dar nu despre bere și ieșit în oraș vreau să vorbesc, ci despre concluziile la care pot duce unele discuții. Unele mă intrigă și mi se par a fi destul de interesante încât să le pomenesc și eu aici.

Nu ai nevoie de o femeie să fii fericit

Wow, ce vorbești aici!? Nu despre asta e vorba atunci când discutăm (inevitabil) de femei și relații? Despre faptul că o femeie îți poate oferi fericire și toate cele!?

Ei bine, se pare că nu-i așa. Nicăieri nu scrie că vei fi fericit, ci că ai dreptul să cauți acea fericire. Mai interesant decât atât, dacă ai nevoie de o femeie pentru a te face fericit înseamnă că vezi problema din punctul greșit.

Viața e o problemă de alegere. Alegi să fii supărat, alegi să iei partea bună a lucrurilor, alegi să fii fericit. Multe femei trăiesc cu impresia că, într-adevăr ele există pentru a oferi fericire (discut la nivel sentimental, fraților) și rămân mirate când le zici că adevărut este altul.

Tu, ca barbat, alegi să fii fericit, îți urmezi visul, lupți în direcția aceea. De ce ai avea nevoie de o femeie în viața ta? Pentru că vrei să împarți acea fericire cu ea. În felul acesta ea nu trebuie să poarte pe umeri acea „responsabilitate” de a te împlini pe tine, ci a fi părtașă la bucuriile ( sau supărările tale).

Destul de interesant, nu? Și sunt perfect de acord cu cele scrise mai sus. O bucurie împărțită cu persoana iubită se dublează, iar o supărare împărțită cu persoana dragă se înjumătățește.

99 sunt la fel. Tu cu ce vii?

Da, exact. Când inviți o femeie în oraș știi că au mai fost alții înaintea ta care au făcut același lucru? Toți i-au spus vrute și nevrute și ajungi și tu în situația aceea, ce faci?

Ceilalți 99 (metaforic sau pe bune, după cum crezi că e mai potrivit) care au fost înaintea ta au folosit o placă, tu ce aduci nou în acest plan? Nu trebuie să exagerezi, ci mai degrabă trebuie să te gândești : „dom’le cu ce vin eu în plus față de alții, ce am eu special față de ei?”

Când știi sigur cu ce ești diferit față de ceilalți poți folosi acel punct ca pârghie. Sinceritatea contează, dar în doze bine gândite, mesajul trebuie oferit într-un ambalaj ușor digerabil. În lipsa unui termen mai potrivit pot numi aceste acțiuni drept un „teatru” în care fiecare trebuie să își facă partea. Intrigă mai mult să îi spui că are o șuviță care nu îi stă tocmai bine, decât să o ridici în slăvi.

Un campion mai are rateuri

Citeam un slogan la un moment dat cum că „un campion dă gol întotdeauna”. Bad PR, dacă mă întrebi pe mine. Asta presupune că oamenii nu au voie să greșească. Nimic mai fals. Oamenii greșesc, depinde cum, când și ce atitudine au în legătură cu ceea ce s-a întâmplat.

Din punctul meu de vedere un campion, atunci când dă rateuri (se întâmplă) nu renunță, ci învață din greșeli și nu se lasă până nu reușește să ajungă unde și-a dorit.

O vorbă spune : „dacă nu ai fost refuzat de 100 de ori atunci înseamnă că nu ai încercat suficient de mult„. E o metaforă destul de inteligentă, aș zice. Nu este vorba aici de numărul de refuzuri, ci mai degrabă de atitudinea ta față de acele refuzuri.

Nu te vrea o femeie? În cazul în care nu ești Adam, în zilele Creației, îți atrag atenția că Eva și-a făcut groaznic de bine treaba lăsând în lume o mulțime de „surori” cu care ai putea începe o relație. Nu te sfătuiesc să zbori din floare în floare. Nu e frumos, dar s-ar putea ca cineva să fie acolo undeva care chiar ar vrea să te cunoască. Așa că, ai să vezi că nici 100 de refuzuri nu sunt suficiente pentru un campion.

Sometimes love hurts

Mi se pare cam urâtă ipocrizia care există în zilele noastre. Ești într-o relație și, când treburile devin un pic mai serioase, devine periculos să spui „te iubesc”. E văzut ca un semn de slăbiciune.

Dacă el o zice, ea crede că el e „în limbă după ea”. Dacă ea o zice, el crede că „ea vrea să facă pe sentimentala”. Și așa oamenii una gândesc și alta vorbesc.

La discuțiile de la bere mai apare și partea în care se povestește de cursa pentru despărțiri. Un adevărat maraton în care se caută ocazia perfectă pentru a „ieși din decor”. „Măi, dacă nu îi dau papucii, atunci mă lasă ea cu ochii în soare”, e o frază care mi se pare interesantă.

Acum eu întreb: contează „palmaresul” sau calitatea relațiilor? Prefer a doua parte.

Nu zău

Mulți m-ar întreba de ce scriu lucruri care oricum se știu și au mai fost scrise? Trebuie să îți trădez un secret: dintre toate blogurile pe care eu le citesc, blogul meu îl citesc cel mai mult. Aici scriu despre ce îmi place sau ce mi se pare interesant și revin cât de des pot pentru a-mi aduce aminte.

Uneori intru și mă amuz cu niște pisici jucăușe, sau cu ce idei îmi vin în legătură cu viitorul tehnologiei sau recitesc diferite păreri ale mele despre blogging și calitatea articolelor.

Pentru cei care sunt într-o situație nu tocmai fericită în legătură cu relațiile lor am o dedicație. E, în special, pentru cei care au fost lăsați baltă. Enjoy your freedom.


3 răspunsuri la “Discuții la o bere”

Hmmm … nu, nu ai nevoie de o femeie ca sa fii fericit, ci ai nevoie de ea pentru a-ti COMPLETA fericirea. 🙂 Si e valabil si viceversa. Zic eu.

Yep, un alt mod de a zice aduce o noua dimensiune, dar adevarul este acelasi. E adevarat ca oamenii se completeaza reciproc din tot felul de puncte de vedere. 🙂

[…] Discuții la o bere Sat Nov 20, 2010 23:25 pm Nu ies de multe ori în oraș, dar atunci când o fac ies un om câștigat. E interesant de văzut câte lucruri se pot discuta cu prietenii la o bere și la ce concluzii se poate ajunge. Am norocul de a fi înconjurat de oameni care au ceva de spus și care pot da un […] […]