Categorii
Arhiva Locuri pe net

Informația care contează

La Locuri pe net scriu fie despre websituri pentru care sunt plătit să le fac reclamă, fie despre cele care îmi plac și nu e nevoie să îmi facă nimeni nici un favor. Sunt multe websituri despre care vreau să scriu și nici măcar nu mai știu pe unde să scot cămașa. Dar, toate la timpul lor.

În acest articol vreau să scriu despre un proiect foarte frumos inițiat de către Mugur Frunzetti și susținut de Fundația Post Privatizare, și anume Știri de bine.

Vreau să clarific de la început că mi s-a dat ocazia să fac parte din cei care participă la acest proiect și că este o ocazie prin care pot să învăț lucrui noi și pot participa cu căte un articol ici și colo la crearea unei Românii mai optimiste.

Știri de bine este un website de știri. Dar nu orice fel de website, ci unul care îți oferă știrile așa cum ar trebui să fie: fără exagerări, fără reclame peste reclame, fără tot felul de știri negative legate de crime sau despre lumea „mondenă”. Știri care contează.

Echipa este foarte mică, cinci oameni, la care se mai adaugă invitații, printre care sunt și eu. Când Sorina Vână, coordonator proiect, mi-a propus să particip nu am ezitat, mai ales că am văzut că promovează optimismul și pozitivismul într-o țară unde scandalul și știrile „goale” sunt la ordinea zilei. Iată și un snap-shot cu mine (clic pe imgine pentru a ajunge pe websit):

Manuel Cheta - Stiri de bine

De ceva vreme vroiam să scriu despre acest website și despre oamenii extraordinari care îl țin în picioare și bine că am prins un timp liber în seara aceasta.

Te invit să intri chiar acum și să te plimbi prin website să vezi și tu ce înseamnă aceea un portal de știti care te informează și nu te îngrozește. De un an de zile, de când rulează proiectul, cei care au venit pe acest site nu au fost dezmăgiți și consider că merită să fie făcut cunoscut peste tot în România.

În caz că nu ai știut cei care participă cu articole o fac voluntar, dat fiind că este un proiect non-profit. Foarte important este că și tu te poți implica și poți da o mână de ajutor scriind pentru Știri de bine.

Ideile principale promovate de acest websit sunt:

  • știrile care contează sunt știrile pozitive, informative, constructive;
  • fără reclame, mai ales din acelea care te fac sa înnebunești cu sunetul lor cu tot;
  • comunitatea poate ajuta la îmbunătățirea comunității, chiar și tu poți face acest lucru.

Ți-am stărnit interesul? Citește mai multe în pagina despre Știri de bine. Dacă vrei să ajuți, dar nu ai timp de scris articole te poți implica afișând bannere pe blogul tău. Cu toții îți vom fi mulțumitori pentru că faci ceva ca să mișcăm lucrurile către o nouă mentalitate.

Cred că ajunge cât am zis „lasă că merge și așa„. Putem face mai mult, ne pasă și vom face ceva ca să zicem „se poate mai bine„. Vreau să mulțumesc celor implicați și să le amintesc încă o dată că fac o treabă grozavă. România va păși în viitor cu optimism.


8 răspunsuri la “Informația care contează”

Multumesc. Sa stii ca ueori nici nu ne dam seama ce avem la un clic distanta. Se fac si lucruri bune, dar nu le vezi asa des la TV. Ei au telenovele si stiri de scandal gata pregatite. sper sa fie cat mai multe articole cu putinta.

Felicitari! Apreciez initiativa.

Am urmarit articolele tale si am vazut ca esti foarte pasionat de calculatoare, tehnologie, internet.

Nu te-ar interesa sa faci bani seriosi din asta scriind pentru advertiseri materiale de profil adresate clientilor lor?

Uite, o sa postez de luni mai multe informatii pe blogul meu si imi spui cum iti place.

Pana la urma, pasiunea se ofileste in timp daca nu este remunerata la adevarata ei valoare, corect?

O sa vad despre ce este vorba. Trebuie sa fac precizarea ca daca un produs nu mi se pare ok nu il promovez, fie si platit.

Multumesc. Nu o sa iti para rau. Ai stiri din mai multe domenii. Zilele astea trebuie sa mai scriu si eu.

Cred că avem nevoie de asemenea inițiative ;)), felicitări din partea mea ! Nu am timp să mă alătur cauzei, dar sper să pot rezolva cu un banner pe blog 🙂 Mult succes !

Multumesc ca ajuti. Sper ca cei de la Stiri de bine o sa primeasca mai multa reclama Merita intrat si citit ce se scrie acolo.