Categorii
Arhiva Optimism

300 – varianta 2.0

Prin anul 481 î. e. n. 300 de lutători greci au ținut piept invaziei persane, alți 300 de barbați au făcut ravagii în vremurile biblice în tabăra inamică. Și nu ne oprim aici. În 2006 filmul 300 ne-a trezit în inimi sentimentul gloriei, curajului, camaraderiei și sacrificiului nobil.

Ei bine, dacă te duci la Real-hypermarket dai tot de 300, de data aceasta în varianta revizuită și cât se poate de inofensivă: produse ieftinite.

Dat fiind că cei de la Real mi-au transmis telepatic că îmi vor fi foarte mulțumitori dacă îi pomenesc pe umilul meu blog trebuie să povestesc puțin de campania pe care o realizează. Este vorba de ieftinirea cu 20% a produselor de imediată sau strictă necesitate ca: hrana, produse de toaleta și alte necomestibile.

Ba chiar au și reduceri de 70% la unele produse textile iar acestea pot fi identificate pe raft, dar si în catalogul gratuit care ne înfundă adesea căsuțele poștale.

Off-topic: Dau sfat tuturor românilor ca atunci când sunt plecați mai mult timp un vecin să ia corespondența și materialele promoționale din căsuța poștală. De ce? Pentru că, dacă vreun parazit al societății, numit și spărgător de apartamente, vede o căsuță plină de tot felul de lucruri, atunci știe că poate acționa în voie, dat fiind că nu ți-ai mai făcut apariția de multă vreme pe acasă.

Întorcându-ne la cei 300 ai noștrii, pot spune că mă bucură inițiativa de a ajusta prețurile în funcție de puterea de cumpărare a populației. Candidează Real pentru Președenție? Eu dau vot pentru asta. Era necesară o asemenea măsură și, dacă nu a venit de la Guvern, a venit de la cei de la care nu te așteptai de fel: comercianții.

Îmi place să merg la cumpărături și uit repede că coșul se umple ușor, dar nu și portofelul, așa că ieftinirea a nimerit numai bine. Ce-i drept, la cât de mare este câte un asemenea magazin, îl poți folosi pe post de parc, ba chiar apuci să fii și informat în timpul plimbării.

Am o idee pentru Real: dacă vrei să ai clienți mai mulți ar fi bine să tranformi magazinele în zone de socializare. Adică, faci clăridi mai mari, dar care au în centrul lor o zonă în care oamenii pot sta pe băncile din grădina interioară. Pentru ideea asta nu m-aș supăra să primesc un voucher de cumpărături de la acest magazin.

Dat fiind că am văzut destul de mulți oameni pe la cumpărături pot spune că această campanie a dat roade și că ar fi bine să o continue. Adevărul este că mai bine ieftinești produsul decât să rămână pe raft. Este o situație din care câștigă ambele părți, iar Real se alege cu un image-boost foarte bun.

Iată și o nouă idee de reclamă: dat fiind că numărul aproximativ al produselor ieftinite este de 300 ar fi frumos să se facă un film scurt în care spartanii de bat în magazim cu dușmani mari și fioroși. În reclamă spartanii reprezintă produsele ieftine, iar inamicii sunt prețurile mari. Acum chiar că nu m-ar supăra un cadou de la magainul acesta. Așa-i că ideile sunt interesante?

Așa că, oameni buni mergeți pe la Real și faceți ravagii pe acolo. Dacă v-a plăcut ceva sau nu, veniți și scrieți la comentarii părerea voastră.

Acest articol participă la concursul Superblog 2010, etapa 17.


6 răspunsuri la “300 – varianta 2.0”

[…] 300 – varianta 2.0 Wed Oct 27, 2010 11:06 am Prin anul 481 î. e. n. 300 de lutători greci au ținut piept invaziei persane, alți 300 de barbați au făcut ravagii în vremurile biblice în tabăra inamică. Și nu ne oprim aici. În 2006 filmul 300 ne-a trezit în inimi sentimentul gloriei, curajului, camaraderiei și sacrificiului nobil. Ei bine, dacă te duci la Real-hypermarket […] […]

Nu pot sa mai intru in nici un concurs la ora asta. Am prea multe pe cap. Ma gandesc serios sa imi tai din orele de somn. Multumesc de apreciere si mai revino.