Categorii
Arhiva Optimism

Numărăm oi

Zielele trecute mă gândeam la diferitele aeemănări dintre noi, oamenii, și oarece animale sau lucruri. În drum spre facultate apuc să îmi mai amestec gândurile și să obțin o oarece noimă. Plimbările fac bine minții, ca și observație personală.

Interesant cum românii noștrii sunt comparați cu niște oi, hai să îi zic miei, când vine vorba de diferitele greutăți ale vieții. „Asta e” – afirmația tipică a românului resemnat. Oaie.

O vorbă deșteaptă din români zice: „Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu vede!”. Te rog să remarci dragă cititorule că dacă te resemnezi și accepți situația ca atare, fără să mai lupți pentru altceva (mai bun în speță), fiind mereu cu fruntea plecată, nu vei face altceva decât să scrijelești drumul din fața ta cu vârful nasului. Atunci, soarele unde este?

Ca să mai schimb tonul te invit să numeri niște oi digitale înainte de a te duce la somn. Și nu oricum ci rezolvând mici probleme de orientare în teren (câte orientări nu se mai fac pe la noi…). Jocul este distractiv și îți va fura un piculeț de timp, dar să știi că merită. Via [neatorama.com]. Clic pe imagine pentru accesare website.


4 răspunsuri la “Numărăm oi”

[…] Numărăm oi Wed Oct 20, 2010 22:26 pm Zielele trecute mă gândeam la diferitele aeemănări dintre noi, oamenii, și oarece animale sau lucruri. În drum spre facultate apuc să îmi mai amestec gândurile și să obțin o oarece noimă. Plimbările fac bine minții, ca și observație personală. Interesant cum românii noștrii sunt comparați cu niște oi, hai să îi zic miei, când vine […] […]

Și pe mine mă enervează replica asta idioată ”asta e”. De parcă dacă o să stăm cu mâinile încrucișate în continuare … o să schimbăm ceva. Marii oameni ai lumii sau cei care au scris istoria n-au zis ”asta e”. Cum s-ar fi întâmplat dacă Edison, spre exemplu, s-ar fi resemnat de la început că nu-i ieșea … becul ? Triști oamenii ăștia, zău așa.

Da, sa stii ca asa mi s-a zis si la ultimul loc de munca: adica capul jos si fii vinovat si pentru ce nu ai vina. Ca asa e mai bine. Iti dai seama ca au scapat de mine ca tot ma luam de ei. Cu curaj inainte.