Categorii
Arhiva Optimism

Programatorii și imnurile

Chiar și cele mai mici activități ce țin de calculatoare sau telefoane nu le-am fi putut face fără să existe un program deja construit. Aici intră în joc programatorii, văzuți uneori ca și oameni ciudați, dar care au schimbat fața tehnologiei.

Cel mai elocvent exemplu este Bill Gates și sistemul de operare Windows, care nu mai e chiar așa un dezastru. Mai jos sunt patru videoclipuri făcute de oameni pasionați de programare și IT și pot spune că merită vizionate, mai ales pentru că sunt amuzante.

Primul videoclip vorbește despre viața grea a programatorilor. Nu e ocmai ușor să îți arunci neuronii printre miile de linii de cod pentru a face un produs software. Via [geeksaresexy.net].

Multe aplicații web, numite applets, folosesc java și era de așteptat ca să apară și un videoclip pentru acest limbaj de programare. Videoclipul se numește – Lady Java.

Veșnica luptă dintre PC și Mac are de ceva vreme un imn sub forma unei parodii video numită – Mac or Pc. „I’m a right clicka/I’m a iBook flippa” este o parte din refrenul acestui videoclip rap comic.

Sit on my facebook – este cel mai expresiv dintre cele patru videoclipuri și asta pentru că reușește să facă o corespondență destul de bună cu lumea parodiei. Aici o să râzi văzând ce imaginație au oamenii. Ți se mai pare că informatica și programarea e ceva plictisitor? Dacă da, așa e, dar măcar te alegi nu niște videoclipuri pentru inima ta. Code safely.


Un răspuns la “Programatorii și imnurile”

[…] Programatorii și imnurile Tue Oct 19, 2010 9:12 am Chiar și cele mai mici activități ce țin de calculatoare sau telefoane nu le-am fi putut face fără să existe un program deja construit. Aici intră în joc programatorii, văzuți uneori ca și oameni ciudași, dar care au schimbat fața tehnologiei. Cel mai elocvent exemplu este Bill Gates și sistemul de operare Windows, care nu […] […]