Categorii
Arhiva Optimism

Femeile și moda

Dacă vrei să știi cât de mul contează moda pentru femei nu trebuie să le întrebi pe ele. Cel mai bine afli de la iubiții sau soții lor după numarul de ore petrecute prin magazinele de haine. Pentru ocaziile în care sunt însoțitor mă pregătesc pe îndelete: îmi anulez toate treburile pe ziua în curs, am grijă să îmi beau cafeaua din timp și îmi iau un ziar cu mine.

La întrebarea „Dragă, ce părere ai?” răspunsul e un invariabil „Îți stă superb!”. Unde se termină cunoștințele mele de informatică încep cunoștințele „ei” de modă.

Adevărul este că pentru mine contează ca o femeie să știe să se îmbrace cu bun simț, cu măsură și să fie atrăgătoare. Vreau prea mult? Pune-i prietenei/iubitei/soției în brațe o rochie oarecare și îți enumeră o listă interminabilă de lucruri care îi plac sau nu. Ăsta da spirit de observație.

În postura ipotetică (din nou) de redactor al unei reviste de modă destinată femeilor mă văd în situația în care să fac o recenzie de magazin on-line. Nu e prima și sigur nici ultima.

În genere femeile sunt ființe delicate și sensibile, rafinate și pretențioase, iar moda trebuie să le satisfacă până la ultima linie de contur. Doar nu își petrec ore întregi în fața oglinzilor degeaba.

Magazinul on-line în discuție este tarafashion.ro, magazin destinat modei unde pot fi găsite o sumedenie de produse din tot felul de categorii: fuste, rochii, parfumuri, pantofi, fiecare cu o listă mare de variante și prețuri.

Îmi place designul general, deși este cam încărcat. Dacă vine cineva pentru prima dată este salvat de faptul că cele mai importante componente ale paginii sunt în partea superioară, ușor de observat.

Îmi place culoarea și stilul organizat în care a fost conceput websitul și că, atunci când vrei să vezi cam cum arată produsul, treci cu mausul peste imaginea din stânga și îți apare în centrul monitorului o imagine mărită. Este sigur un instrument folositor, pentru că în pozele mici hainele arată mereu altfel.

Interesant că au cabina de probă, un serviciu care îți permite să „probezi hainele on-line”, care este în curs de elaborare. Nu am reușit pe moment să intru și să îl folosesc. Am totuși o intrebare: va fi folosit cumva vreun personaj virtual pe care să îl îmbrace vizitatorul? Dacă da, atunci tare aș vrea să văd cam cum ar merge niște lenjerie intimă. Nu te gândi la rele, totul este în numele modei.

Hainele și restul produselor sunt alese să fie pe placul multor pretețioase, dar nu satisfac mereu. Prețurile nu sunt tocmai pentru buzunarul oricui, dar nici exagerate. Din comentariile citite am văzut că au clienți fideli și că sunt foarte mulțumiți de serviciu.

La un clic distanță așteptă produse chiar ieftine, cum ar fi la cămăși sau rochii. Cele care umblă după lucruri prea ieftine se vor alege cu ceea ce caută și vor fi nemulțumite. Moda nu trece prin stomac, trece prin poșetă, așa că trebuie făcut în așa fel încât să merite banul dat.

Ca redactor (ipotetic, aduc din nou aminte) de revistă de modă țin la faptul ca moda să fie văzută ca o valoare, o experiență împărtășită cu entuziasm cu cei din jur, și nu ca pe un chin financiar. Râzi, plângi, ești tristă, ești hotărâtă sau ești pe cale de a deveni mamă moda are menirea de a-ți pune în valoare feminitatea.

La Tarafashion.ro ai la dispoziție și chat live, dar numai între anumite ore, cât și secțiunea de comentarii te poate ajuta să alegi produsul potrivit. Dacă ai făcut comanda și nu îți place poți returna în termen de 10 zile produsul. E bine că există promoții și programe în genul Happy Happy Day care au rolul de a fideliza clientela.

Având și modalități multiple de plată magazinul Tara, alături de celelalte facilități pe care le oferă, este un loc pe care merită să îl vizitezi începând chiar din acest moment. Nu ezita, prinde curaj și lasă-le chiar și câte un comentariu în legătură cu ce ai vrea să vezi acolo.

Ce bine că s-au inventat magazinele on-line. Când este vorba să cumpere ceva nou o voi invita pe gingașa jumătate să se plimbe pe net pe asemenea magazine. Voi fi sigur lângă ea aruncând câte o ocheadă vinovată pe Twitter sau pe Facebook, sperând că nu mă prinde. „Da, dragă, o să îți stea bine. Uită-te numai la ce poze frumoase au făcut…”

Acest articol participă la concursul Superblog 2010, etapa 11.


8 răspunsuri la “Femeile și moda”

[…] Femeile și moda Sun Oct 17, 2010 23:04 pm Dacă vrei să știi cât de mul contează moda pentru femei nu trebuie să le întrebi pe ele. Cel mai bine afli de la iubiții sau soții lor după numarul de ore petrecute prin magazinele de haine. Pentru ocaziile în care sunt însoțitor mă pregătesc pe îndelete: îmi anulez toate treburile pe ziua în curs, […] […]

Articolul tau e plin de preconceptii. Nu toate femeile stau cu orele in oglinda si nici in magazine. Conteaza sa stii sa te imbraci, nu sa iei Mall-ulurile la pas ca sa oftici iubitul/sotul.
Si btw „iti sta bine/super” e o expresie ft proasta dc chiar nu ne sta bine; de aceea preferam o prietena care spune adevarul 🙂

Bucuros sa stiu si alte pareri. Sper ca ai prins usoara urma de ironie din articol. Sunt de acord ca nu toate sunt asa, dar vai de cei care sunt in situatia asta. Bineinteles ca am si dramatizat un pic scenele.

Poate cam mult. Gandeste-te ca ce vinzi in store-ul cu lenjerie e putin cam scump :))

Mi se pare ca o femeie tine chiar mai mult decat trebuie la felul in care arata.