Categorii
Arhiva Optimism

Un nemernic cutezător

nemernic-cutezator-tehnologie-optimis-imageDeși este un pic cam necioplit titlul arată totuși un adevăr. Omul care ține la ideile lui și își urmează visul cu orice preț, cu toate că poate pierde multe lucruri pe parcurs, poate fi numit un nemernic cutezător.

De ce nemernic?

Pentru că nu îi pasă de propria persoană și cât de mult va suferi pentru a ajunge unde visează. Nemernicia este îndreptată către propria persoană. Nu contează câte nopți nedormite are în față, nu contează că nu aruncă banii aiurea, nu contează că pentru a-și apăra propria identitate intră în conflict cu alții. Nu contează nici că și-a pus ultimii bani în joc pentru a-și urmări visul.

Cade de multe ori pe jos, fizic sau moral, și se ridică și cere mai mult. Oamenii se întreabă dacă e normal și de ce continuă să fie el, să facă lucrurile în care crede cu tărie. Lovit din toate părțile, în anumite cazuri fără să fie susținut de nicăieri, omul nostru se uită la țelul lui și mai cere o rundă de suferință. Vrea să mai cadă o dată, vrea să mai întâlnească un eșec, pentru că, în nemernicia lui, știe că eșecurile îl aduc mai aproape de țel.

Nu cere milă și nu își oferă milă. De aceea zic că este un nemernic cu propria-i persoană.

Cutezător?

Pentru că are curajul să spere la mai bine și pentru că face ce îi stă în putință să prindă acel vis din urmă. Cutezător pentru că, deși nu par a fi șanse de nicăieri, toată suferința sa va fi răsplătită când își va vedea visul împlinit.

Nu mulți pe planeta asta au ajuns sus de tot. Și cei ce au ajuns acolo au fost și sunt nemernici cu ei înșiși. Nu și-au permis nici o clipă de odihnă iar acum noi ne uităm la ei, fiecare visând la mica lui oază.

Ca să vedem unde au ajuns asemea oameni care au renunțat la multe pentru a-și îndeplini visurile te invit să urmărești două filmulețe. În primul este Jorian Ponomareff care face tot felul de trucuri cu motorul său. Numai el știe câte lovituri are în urma antrenamentelor. Clic pe imaginea de mai jos pentru a vedea filmul:
nemernic-cutezator-moto-image

În al doilea este un alt cutezător al vremurilor noastre. Jeb Corliss, cascador profesionist și parașutist, se folosește de costumul-aripă pentru a plana de pe o stâncă către o localitate apropiată. El folosește modelul X-Wing de la firma Tony Wings și reușește să planeze destul de bine. Dar oare cum aterizează? Via [barnorama.com].

Mă întreb: ce putem face noi pentru a ne împlini visurile? Mai important avem visuri, știm ce ne face să tresărim când ne gândim la acel lucru? Tu ce vis ai? Ai putea fi nemernic(a) cu tine și să renunți la anumite lucrui pentru a junge unde vrei? Aștept comentarii.


6 răspunsuri la “Un nemernic cutezător”

[…] Un nemernic cutezător Tue Oct 05, 2010 16:08 pm Deși este un pic cam necioplit titlul arată totuși un adevăr. Omul care ține la ideile lui și își urmează visul cu orice preț, cu toate că poate pierde multe lucruri pe parcurs, poate fi numit un nemernic cutezător. De ce nemernic? Pentru că nu îi pasă de propria persoană și cât de mult va suferi […] […]

Hmm … depinde de cât de nemernică ar trebui să fiu. Nemernicuță și inofensivă în același timp, poate că da, dar îmi place să cred că am ceva principii în mine și orice-ar fi, nu le trădez, nici măcar pentru visele mele. Cred că visele se pot împlini și dacă nu faci compromisuri morale … 🙂

Aici este vorba de urmarirea visurilor pe cale normala. Nici nu e vorba de compromisuri aici. Fara compromisuri esti cu adevarat impacat cu tine.

Din pacate Manuel trebuie sa fii nemernic daca vrei sa iti implinesti visul. Intradevar, nu este decizia cea mai buna dpdv moral insa este cea mai eficienta. Ca sa ajungi undeva unde ti-e bine trebuie sa trec prin ceva rau. Nu cred ca exista persoane care si-au implinit scopurile, telurile fara sa dea cu picioru unei prietenii de-o viata sau chiar doua.

Suntem diferiti, desi aratam la fel.

Ce-i drept fara sacrificii nu ajungi nicaieri. Altii au putut, noi de ce nu ne-am indeplini visele? Fiecare ajunge unde vrea de cele mai multe ori.