Categorii
Arhiva Optimism

Părinții nu îi înțeleg pe copii

optimism-parinti-si-copiiCare e legătura dintre părinți, copii și pisici ude? Te lămuresc pe parcursul articolului.

Nu de puține ori am trecut pe stradă pe lângă părinți care mergeau împreună cu copii în treburile lor. Destul de des am văzut părinți nevoiți de situație să îi dojenescă pe copii, aceștia din urmă răsplătindu-i cu o privire ce aducea a reproș. Nu mai zic de cazurile în care le răspundeau mai mult sau mai puțin nepoliticos. „Ai mei nu mă înțeleg, ei nu știu cum e să îi ai ca părinți”, e una dintre expresiile la modă. Been there, done that – there’s no hiding here.

Parțial este adevărat că părinții nu îi înțeleg pe copii, dar motivul e mai puțin cunoscut. Nu pentru că nu îi iubesc sau pentru că nu vor să știe de situația lor. Și ei au fost pe acolo, toți știm asta. Atunci?

Meseria de părinte – sport periculos

Nu e ușor deloc să mergi la muncă, să le dai copiilor tot ce le trebuie (nu chiar tot ce vor), să vezi de treburile casei, să plătești facturi din banii pe care probabil nu îi ai și să mai și suporți mofturile dragilor casei.

Unii au ajuns părinți din întâmplare, dar asta nu înseamnă că nu își iubesc copii. Un copil este o responsabilitate atât de mare încât mulți și multe preferă să amâne până la infinit „comanda la barză”.

Totuși, părinții sunt mândrii din două motive: în primul rând că au avut curajul și puterea de a crește copii și în al doilea rând pentru că copii lor sunt o moștenire, ba chiar un dar pentru umanitate. Cine știe unde se va naște următorul pretendent la Oscar?

În cazul de față „a înțelege” are sensul de „a se pune în situația cuiva”. Părinții și-au construit oarecum un mecanism de protecție (!) care să îi ajute să vadă problemele progeniturilor, dar să nu se lase afectați până la Dumnezeu și înapoi din cauza asta. Experiența i-a învățat că e nevoie să se distanțeze un pic de aspectul subiectiv al problemei pentru a putea ajuta mai bine. Nu înseamnă că nu sunt receptivi la problemele copiilor sau că nu suferă și ei în felul lor, deși nu o arată.

De multe ori părinții pot fi aduși în stări vecine cu nebunia când văd câte au pe cap și că copii persistă în neascultarea lor sau chiar îi sfidează în public. Un părinte nu o arată, dar o simte. De aceea s-a inventat acea protecție care îi permite părintelui să impună anumite lucruri și să nu se lase influențat de subiectivism.

Până la urmă unde e legătura cu pisicile umede?

Ei bine, dat fiind că părinții nu îi înțeleg cu totul pe copii, ei își pot face curaj să aplice uneori măsuri punitive care îți au și ele rostul lor. Săracelor pisicuțe pe care le vei vedea în imaginile viitoare li s-a aplicat chinuitorul tratament al spălării complete. Stăpânii lor știu că nu este tocmai ceva plăcut pentru mieunătoare, dar, cu toate că sunt cuprinși de durere sfâșietoare, trebuie să aplice forța.

„Durere sfâșietoare” este desigur o exagerare pentru că este un spectacol groaznic de comic atunci când îți duci pisica la spălat. Unii mai aiuriți ar zice că abia așteaptă să vadă privirea înciudată pe care o oferă pisica după spălare. Trebuie să știi: o pisică iartă, dar nu uită niciodată.

Pozele sunt de pe weirdexistence.com. Clic pe imagini pentru a accesa situl.

„Ți-o coc yo. Numa să mă fac mai mare. Te umplu de zgârieturi.”optimism-parinti-si-copii1

„Ai milă de suflețelul meu!”
optimism-parinti-si-copii2

„Ți se pare comic, nu? Tu arăți mai rău când te îmbeți!”
optimism-parinti-si-copii3

„Am fost avocat în viața anterioară de sufăr atâta?”
optimism-parinti-si-copii

Un alt articol foarte frumos cu și despre pisicuțe aici. Așa că, dragi părinți nu îi tratați pe copii ca pe pisici și dragi copii tratați-i pe părinți ca pe o comoară.


8 răspunsuri la “Părinții nu îi înțeleg pe copii”

E posibil ca pisicile să nu ierte, însă copiii o fac întotdeauna. Motivul pentru care adulţii nu-i înţeleg este simplu: îi consideră o specie aparte 🙂

Multumesc pentru o parere experimentata. Totusi, ce simpatice sunt pisicile aruncate in ligheanul cu apa si sampon. =))

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

E interesant demersul vostru. Iau legatura cu voi pe mail.

Stii ce este omul pentru o pisica? Fraieru’ care-i achita facturile la intretinere.

Si o srusa de hrana, adica cineva care ii pune totul pe tava. mai ales mancaruri de matze. 🙂

[…] Părinții nu îi înțeleg pe copii Fri Oct 01, 2010 18:54 pm Care e legătura dintre părinți, copii și pisici ude? Te lămuresc pe parcursul articolului. Nu de puține ori am trecut pe stradă pe lângă părinți care mergeau împreună cu copii în treburile lor. Destul de des am văzut părinți nevoiți de situație să îi dojenescă pe copii, aceștia din urmă răsplătindu-i cu o privire ce […] […]