Categorii
Arhiva Blogging Online

Nu închiderea conturilor de social media este soluția, ci EDITAREA [dedicat lui Dorin]


Dorin zicea în Vechiul internet că își va închide contul de Facebook. Dat fiind că vremurile pe care le trăim au creat un univers paralel, lumea digitală sau online, închiderea conturilor de social media nu mi se pare o mișcare tocmai fericită.

Nefericitul de Dorin, așa îi voi zice.

Așa cum vezi în filmul de mai sus, făcut de cei de la The New York Times, soluția este ca tu să îți editezi mesajele, linkurile la care dai share, lista de prieteni, privilegiile contului cu cei care au voie să îți vadă postările. Orice, dar nu închiderea contului.

Vrem nu vrem, avem o viață digitală și, deși nu trebuie să fii peste tot, conturile pe rețelele mainstream pot să te ajute să intri în contact cu amicii/colaboratorii și te pot ajuta la promovarea ideilor tale mai mult decât ai crede. Acceptă și adoptă ideea de netizen. Nu ești un simplu user.

Știu că Facebook este mai mult o stradă a Republicii a internetului, nu o curte personală, și tratez totul ca atare: discuții personale în Facebook Chat sau pe grupuri secrete. Grupurile sunt iar un loc excelent în care poți vorbi cu cei apropiați.

Soluții există, dar închiderea conturilor nu este una dintre ele. Be social, edit the heck out of it!

5 răspunsuri la “Nu închiderea conturilor de social media este soluția, ci EDITAREA [dedicat lui Dorin]”

incearca si tu si vei vedea ca nu se intampla nimic rau. ba din contra…

Ba, e bai. Ce fac fara sursa mea de stiri si fara grupurile mele?!

Exagerezi. Contul de social media e între lucrurile neesențiale, oamenii vor continua să existe dincolo de social media, și, curînd, se vor retrage din ce în ce mai mult din această societate inventată.

That said, nici măcar nu am spus că o să renunț complet la contul de facebook, deși o să o fac destul de curînd, cînd mi se va termina cheful de scris pe social și o să transform dorinlazar.ro în blogul tehnic pe care mi-l doresc de atîta vreme. Fericit sau nefericit, ce fac eu cu blogul meu e decizia mea.

Lasa blogul tau. E normal ca acolo tu sa fii seful, dar de social media tot ai nevoie.

Retelele astea exista tocmai pentru ca avem nevoie de contact direct cu cat mai multi oameni si in modul cel mai comod posibil. Facebook, Twitter vor cadea, dar ceva le va inlocui oricum.

Social media, ca idee, nu va disparea deloc. Pentru mine e esentiala din motivele deja expuse. 😀

[…] Ziceam de curând pe Facebook că nu am reușit să fac update la Win 10 și discuția a ajuns apoi și în zona de intimitate, mai ales când este vorba de faptul că Windows, Chrome și multe alte aplicații trimit date de utilizare către companiile-mamă, date care ne pot identifica personal în marea de netizeni. […]