Categorii
Arhiva Personal

Credință versus religie

Într-o țară în care religia ar trebui separată de stat se petrec protocoale mizerabile în genul ăstuia. Ba mai mult, Biserica Ortodoxă strânge informații despre familiile care nu sunt ortodoxe, existând o cerere publică (pritnscreen) în sensul acesta la Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

UPDATE 04-06-2014: Hotnews a pus ceva întrebări. Iată ce au aflat:

Toma Patrascu, vicepresedintele Asociatiei Secular Umaniste din Romania (ASUR), a declarat pentru HotNews.ro ca acesta „este un caz flagrant de discriminare pe temei religios. Un angajat al statului roman actioneaza de fapt in interesul direct al unei entitati private”.

Într-o țară în care statul ar trebui să se ocupe de lucruri mai bune, cum ar fi să NU trimită portul Constanța (via Vali) pe mâinile păcăliciului numit Mazăre, primarul Constanței, statul preferă să facă protocoale secrete cu Patriarhia și să arunce 400 de milioane de euro pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, o clădire de prost gust, mult prea somptuoasă pentru o țară deloc credincioasă, deloc religioasă și plină de muritori de foame.

Religia ar fi bună în școli, dacă nu s-ar îndepărta de spiritul ei și nu s-ar lipi de forma fariseică a ortodoxiei. Copii sunt învățați să se teamă de Dumnezeu, să creadă că purtarea unei cruci la gât îi va ajuta în vreun fel sau că Soarele se învârte în jurul Pământului. Ori că școlile de azi sunt diabolice.

Dacă s-ar preda credința, ar fi ceva, dar preoții adesea caută să prindă în mrejele lor „oi speriate” care mai apoi să meargă la biserică și să lase banul. Biserica din România este o afacere cât se poate de lucrativă. Nu e greu de găsit o dovadă. Unii preoți au mașini de 80 000 de euro.

Mă întreb: cum de? În loc ca orele de religie să îi învețe pe copii credința, preoții sau profesorii de religie îi învață frica și conformismul față de unele norme total necreștine. Cine a citit Biblia măcar odată știe de ce se zice: „fă ce zice popa, nu ce face el”. Întrebare de baraj: de ce urmează preoții Vechiul Testament, cu modul în care se interpun între oameni și Dumnezeu, cu îmbrăcămintea atent făcută după normele vechi? Noul Testament este și în Biblia Ortodoxă. De ce nu se aplică?

La fel, de unde partea cu pupatul moaștelor? Dumnezeu zice să nu ai alți sfinți în afară de El, atunci de unde atâți sfinți pictați pe pereți la care se roagă norodul? De unde? Din prostie. Oamenii sunt învațați să se supună unor cutume care n-au nimic de-a face cu credința ortodoxă reală iar mulți preoți sunt parte a unei găști organizate în jurul minciunii, propagării fricii, colaboraționismului cu securitatea (trecută și actuală), furtului și propagandei anti-știință.

Vezi ce zice nenea de mai jos. Nu-i așa că nu este licențiat în nici o materie ce ține de știință? Și totuși el e mai deștept decât oamenii de știință. Oameni au murit luptând pentru adevărul că nu Universul se învârte în jurul nostru, ci că noi suntem doar o mică parte din el.

Asta nu-i încurcă pe mincinoșii și fariseii de preoți să propage păreri aiurea și să proclame știința ca fiind un domeniu rău:

Dorin zice bine aici:

Genul ăsta de ignoranță e ceea ce mă înspăimîntă la discuțiile pe care le are acum MEC cu BOR. Nu pentru că ar putea să vină să adauge un aspect moral învățămîntului, ci pentru că ar putea să smintească mințile copiilor, și ne-am trezi, deodată, într-un univers în care oamenii sunt convinși că Soarele se învîrte în jurul Pămîntului pentru că așa i-a convins un ‘preot cu har’. Sau că, de exemplu, ereticii trebuie să moară. Nu e ca și cum astfel de învățături ar fi departe de inima BOR.

Sunt perfect de acord. Ajungem ca religia să conducă școlile și statul. Și știm bine ce s-a întâmplat cu Iran după ce religia a condus totul: s-au transformat într-un stat islamic urât de mulți oameni și care va fi invadat de SUA cât de curând. Suits them well. GCM a postat ceva fotografii cu before and after lovitura religiei în Iran.

Dacă s-ar preda credința reală, care este una morală, plină de dragoste și de apropiere de Dumnezeu, lucru care este, pare-se, la centrul credinței ordotoxe, atunci ar fi bine. Mi-aș trimite copilul la asemenea ore, pentru că ar învăța despre moralitate, etică, un comportament frumos.

Dar se predă religia, o formă fără credință, o formă ce are rolul de a îndobitoci oamenii ca pe niște animale și care are rolul de a-i alinia pe români la statul de plată. De ce nu se fac studii biblice la biserică duminica sau de ce nu le sunt explicate pe viu oamenilor ce zic paginile din Noul Testament? Asta pentru că oamenii ar începe să pună întrebări și și-ar da seama că biserica (clădirea), altarul, hainele preotului, preotul, tot felul de rugăciuni și tradiții, sfinții, moaștele, miracolele, înscăunările de patriarhi nu ar mai avea rost.

Îndoctrinările religioase din școlile laice trebuie să fie interzise. Preoții răspândesc părerea conform căreia școlile sunt mâna diavolului. Normal că diavolul nu e de dorit dacă acesta se numește cunoaștere, libertatea conștiinței și adevăr. Cum am zis mai sus, dacă preoții i-ar învăța de români să citească Biblia fără ei, românii nu ar mai avea nevoie de preoți:

Robintel o zice bine, când spune că biserica a lansat un atac asupra școlilor, ocazie cu care, zic eu, a lansat un atac asupra adevărului:

Priviți videoclipul de mai sus. Acesta este un atac clar al bisericii la adresa educației. BOR n-are nevoie de elevi care să beneficieze de pe urma educației, ci care să se lase îndoctrinați și să creadă orice, dar absolut orice tâmpenie le spune preotul, cum ar fi asta[n.a. – clipul cu Soarele care se învârte în jurul Pământului].

Situația e simplă: dacă am avea credință, preoții ar dispărea rapid. Dacă nu ar exista fariseismul preoților ori, cum vreau să zic mai bine, împuțiciunea sufletească a multor preoți și habotnicia total idoată a acestora, atunci am fi mai liniștiți. Preoții ar trebui să nu mai primească finanțări de nici un fel de la stat și să nu li se permită predarea religiei în școli.

Nu vreau ca viitorul meu copil să vină într-o zi la mine și să îmi spună că un demon i-a stricat telefonul ori că părinții lui sunt oamenii Satanei pentru că se uită la TV. Tehnologia și știința ne-a adus cunoașterea adevărată, nu religia fariseilor. Ține minte asta data viitoare, când preotul va trimite date despre tine către Securitate.

2 răspunsuri la “Credință versus religie”

lautgjiu.blogspot.ro e blogger de împrumut: copiază articole de la alți bloggeri | Manuel Chetaspune:

[…] de la Robintel pe Twitter că lautgjiu.blogspot.ro mi-a copiat articolul Credință versus religie, literă cu literă, și l-a pus pe blogul lui lautgjiu.blogspot.ro. Folosesc Do Not Link ca să nu […]

Românul de rând, o imagine cât se poate de potrivită | Manuel Chețaspune:

[…] lumina a ceea ce am scris în articolul Credință versus religie, imaginea celor de la 9GAG nimerește exact ca o […]