Categorii
Arhiva Optimism

Capitol încheiat

Ca de fiecare dată când reușeșc să duc la capăt un lucru numesc și SuperBlog un „capitol încheiat”. Nu chiar de tot, pentru că voi fi în 2011 partener media și voi urmări cu interes evoluția și viața concursului.

Pe drept cuvânt îl pot numi un concurs viu pentru că este plin de probe care mai de care mai interesante și mai frumoase. Poate că cel mai frumos lucru este că ai ocazia de a lua legătura cu organizatorii și cu ceilalți concurenți prin secțiunea de comentarii și te poți alege cu prieteni. Finalul concursului mi-a adus pe lângă marele premiu (da, am câștigat competiția) și cunoștințe noi cu care pot lua legătura pe Facebook sau Twitter.

Anul 2010 este anul în care mă pot numi câștigător.

De vreme ce nu puteam lipsi de la Gala de Premiere, care a avut loc în data de 10.12.2010, la Biblioteca Metropolitană București, vineri dimineața eram deja în primul tren care merge înspre Capitală. La eveniment am ajuns mai repede cu o oră așa că am preferat să mai hoinăresc pe Magheru și pe Victoriei ca să nu zic nu m-am plimbat prin oraș.

Fiind pentru prima oară cu metroul în București neatenția m-a făcut să compostez biletul de două ori și eram pe punctul de a greși linia de metrou. Bine că s-au inventat indicatoarele puse pe pereți pentru că mi-au fost de folos. În cel mai rău caz eram hotărât să merg și pe jos. Da, de parcă așa ceva avea să se întâmple…

Cum nu sunt un obișnuit al galelor, conferințelor și a altor asemenea evenimente m-am ascuns după Bogdan Mihalașcu, marele câștigător de anul trecut. Blogul lui, MoneyWatch.ro, a luat locul 1 la Superblog 2009. Am apucat de am schimbat câteva vorbe cu el și cu Ion Toma Ionescu, o prezență foarte plăcută.

După ce văzusem juriul numai în filmele de pe platforma SuperBlog am avut ocazia de a-i asculta „pe viu”. Blogării prezenți au făcut prezentările blogurilor de care de îngrijesc iar Mirela Surghie, de la Real, ne-a prezentat realitatea și de la celălat capăt al clasamentului. Adică, cei care știau că vor fi pe ultimele locuri, în loc să renunțe au continuat până la finalizarea concursului. Nu m-aș fi gândit la situația aceasta și trebuie să spun că toți cei care au ajuns la final au laudele mele.

S-au făcut glume pe seama cuțitelor care s-au împărțit. Vorba aia, dacă aveam de gând să le folosim? Din fericire cuțitele au stat la locul lor și ne-am putut bucura de prăjituri, poze, poze și iar poze. Am făcut cunoștință și cu Claudia Pătrașcu, de la SwissPlan.biz, persoana potrivită pentru a fi arbitrul competiției și mediatorul dintre blogări și sponsori.

Pot spune că blogul meu și-a îndeplinit cu brio menirea pe anul acesta și abia aștept să trec pe domeniul propriu. Vor mai urma evenimente și promovări așa că îmi face bine un .ro sau .com, al meu. (UPDATE 11-02-2011: Na, că mi-am luat domeniu .eu. În sfârșit!)

Pentru cei ce vor să vadă filmarea de la eveniment îi invit să urmărească filmul de mai jos. Comunicatul de presă pentru finalul concursului a fost făcut ieri (13.12.2010) și îl poți citi aici.

Pentru cei ce vor să participe la ediția viitoare Bogdan a făcut un sumar foarte bun a ceea ce doreste juriul de la un concurent: „

Fiecare juriu are dreptul să aibă propriile cerințe și criterii de punctare. (…) Obișnuiți-vă ca fiecare juriu să se uite puțin sau mai mult diferit în aprecierea articolelor. (…) În anii trecuti ne “frustram” în direct, nu știam ce așteptări minime are juriul respectiv.

Știu cum e să stai 1 oră sau 2 ore la un articol, și să te trezești cu un punctaj urât. Sunt mai mult decât pățit.
Și asta înseamnă 2 lucruri:
1) Că viața e [uneori] nedreaptă (guess what, știam deja)…
2) EU nu am reușit să cuceresc juriul respectiv.

(…) SuperBlog (…) este mai puțin despre blogging, și mai mult despre viață, despre cum înțelegi tu să te lupti cu o provocare.

(…) Ceea ce e ușor de observat, dacă vă uitați la punctajele bune acordate, este că APROAPE ORICE JURIU VA APRECIA:
– puțin umor;
– un articol în temă;
– un minim de bun simț;
– integrarea elementelor tehnice dincolo de o banală enumerare;
– o raportare personală la temă. Exemplu: poate că NU ai în viața reală adaptor wireless, ok. DACĂ ți-ar trebui unul, ce ți-ai dori să știe să facă? Să fie cât o cărămidă? Să i se întrerupă semnalul astfel încât să îți mai amintești să mergi la toaletă, și să nu stai nonstop pe net? Să fie elegant ca design?

Și dacă s-au retras 150, înseamnă ca aceștia ori știu să facă bani mai ușor în alt mod, ori că au brusc alte priorități de viata, ori ca le este mai ușor să se plângă și să abandoneze, DECÂT SĂ DEVINĂ MAI BUNI ȘI SĂ ÎNVINGĂ.

Indiferent dacă rămâi sau dacă te retragi, ești probabil un învingător. Numai că într-un maraton, nimeni nu își aminteste de alergătorii care abandonează, ci de cei care au strâns din dinți, și-au dozat efortul, dar nu și pasiunea!

Am pus anumite secțiuni între paranteze pentru că nu privesc tema de ansamblu pentru viitorii concurenți. Pentru detalii privitor la regulamentul concursului poți da clic aici. Ca să ai o idee în legătură cu ce se cere în redactarea articolului te invit să intri aici, sau să descarci materiale ajutătoare de aici și aici.

SuperBlog a fost un tur de forță și sunt mulțumit că am reușit să ajung la final. Ba chiar să mai și câștig premiul cel mare. Dacă ar fi să dau un sfat blogărilor începători (și eu sunt în categoria aceasta) atunci ar fi următorul: participați la concursuri pentru că acestea vă obligă să vă puneți gândurile în ordine și vă ajută foarte mult la formarea voastră.

Trei lucruri nu trebuiesc neglijate: munca, umorul și documentarea serioasă. Să nu uit că trebuie să îți studiezi și concurența cu atenție.

În final pot spune că Gala de Premiere a Superblog a fost o experiență extraordinară, deși nu am arătat acest lucru sărind în sus de bucurie. M-am bucurat că, în acest context, am făcut cunoștință și cu ‘mnealui, un blogăr plin de viață din București, care m-a și cazat pentru o noapte. Auzisem că face creșă de blogări, dar ar trebui să îl întrebi pe el. Oricum este o persoană bucuroasă de cunoștințe noi așa că nu uita să mai dai o raită pe blogul lui.

Capitol încheiat, deschidem o altă filă…


13 răspunsuri la “Capitol încheiat”

[…] Capitol încheiat Tue Dec 14, 2010 12:48 pm Ca de fiecare dată când reușeșc să duc la capăt un lucru numesc și SuperBlog un “capitol încheiat”. Nu chiar de tot, pentru că voi fi în 2011 partener media și voi urmări cu interes evoluția și viața concursului. Pe drept cuvânt îl pot numi un concurs viu pentru că este plin de probe care […] […]

În poze arăți ca un învingător ;))
Eu nu regret că m-am retras, am, oricum, o altă viziune despre ce înseamnă să participi la un concurs de blogging și în fond uneori nici nu are relevanță. Dar să-i dăm Cezarului .. vorba aia, felicitări încă o dată 🙂

Mersi fain. Fiecare face cum crede ca e mai bine. Tocmai mi-a venit si voucherul. 😀

de aici din departare inca o data felicitari si succese pe viitor cu drag tata

[…] Exact, mai sunt trei zile în care te poți înscrie la concursul care mi-a făcut botezul în blogosferă. Cu ce m-am ales anul trecut? Cu locul întâi (cupon de cumpărături de 2500$) și cu multe lecții învățate la SuperBlog 2010. […]