În episodul 57 al podcastului “Un român în Londra” am vorbit despre Romanian BOOKVEMBER, eveniment unde am întâlnit trei scriitori români din diaspora: Mihai Șteț, Cristina Mureșan și Laurențiu Trifan. Am avut ocazia să îi cunosc îndeaproape și să schimb ceva vorbe cu ei. La întrebarea „de ce au scris”, răspunsul a fost și va fi, invariabil, „pentru că așa au avut chemarea”. Pare ciudat să zici asta, însă la fel se întâmpla și cu bloggingul: o faci pentru că simți că asta este metoda prin care vrei să te exprimi.
În podcast am vorbit și despre Brexit și zilele critice din a doua săptămână a lui noiembrie 2018, despre luminile de Crăciun de pe Oxford Street, am vorbit despre cei 7000 de britanici care încă se uită la TV alb-negru în UK și despre capacele de canal care își mai iau zborul în Londra. Rar, dar se întâmplă.
Să nu uităm că am pomenit și de faptul că deputatul USR Daniel Popescu a deschid birou online de audiențe. Om modern, ce mai!
Am mai vorbit și despre infracționalitatea din Londra. Harta de mai jos este utilă și culorile transmit, destul de fidel, tipul de district cu care ai de-a face: zonele albe sunt chiar zone sigure comparativ cu cele roz sau roșii. Citește articolul BBC aici.
*** Urmărește acest podcast pe: Podbean, iTunes, Spotify!
–
Melodia de fundal ce o auzi în podcast este Weightlesness și a fost creată de Daniel Birch, din albumul Ambient, Vol 1 de pe FreeMusicArchive.org.
–
Despre ce am mai vorbit:
– 100 de ani de la semnarea armistițiului care a încheiat Primul Război Mondial
– Londra va avea, prin 2025, taxiuri complet automate
– Spice Girls se reunesc într-un turneu pe 2019
– familia românului ucis la Stratford Centre a plecat din Londra
Alte știri:
– de ce estul oraselor este sarac
– de ce li se zice unora caucazieni
– ce este salariul minim în UK
– cea mai mare baterie din UK
– unele ofense aduse în public pot fi pedepsite cu închisoarea
– comuniștii de la sindicatele metroului londonez
– lașitatea românilor în 1939: neutralitatea înseamnă mereu a te da de partea agresorului
– mare sărăcie în UK
– de ce harta de metrou a Londrei este așa de diferită de cea a New-York-ului?
Despre britishness/englishness:
– de unde au apărut familiile regale
– Prințesa Diana, biografie
Învață limba engleză:
– de ce i se zice „jack o lantern”
– food words, expressii legate de mâncare„foot the bill”
– folosirea prefixurilor în limba engleză
– pronunția grupurilor de consoane
2 răspunsuri la “Podcast “Un român în Londra” ep 57 – Romanian BOOKVEMBER, Brexit, biroul online de audiențe al lui Daniel Popescu, de la USR”
Fain că vb despre SF. Dar să-l dai pe Eftimie ca exemplu de SF românesc este penibil.
Este, factual, exemplu de SF românesc. Dacă nu îți place scriitura lui, conceptele, calitatea sau alte chestii, atunci ești îndreptățită să spui asta și să spui și de ce, dar el este exemplu de SF românesc.
Să nu uităm că la ICR Podcast Eftimie a spus clar că nu se consideră mare și tare în parcare și că invită alți oameni să fie mai buni decât el.