Categorii
Arhiva General

Dear fat people, The Second Helping

Dear Fat People este un video an entertainerului Nicole Arbour în care zice câteva adevăruri într-un mod greu de înghițit. Este OK să le zici oamenilor că trebuie să mai lase din kilograme, dar nu este OK să le dai cu bâta în cap numindu-i „grași”, „butoaie”, etc.. Dar lui Nicole îi permitem, da? 😀

Dacă vrei să ajuți, atunci iei situația așa cum este și eventual propui soluții de la simplu la complex: cum ar fi să înlocuiești joggingul cu un simplu mers de la muncă spre casă. Eu am burtă, așa că am început să merg pe jos de la muncă spre casă pe drumul de 5 km lungime. Am „doar” 10 – 15 kg peste cât este nevoie, deși nu se vede la înălțimea mea de aproape 2 metri.

Filmul de sus mi se pare genial pentru că atrage atenția că obezitatea este o problemă și că cel mai rău lucru pe care îl poți face este să inventezi modele „plus size” la sporturi la care, dacă le practici, este imposibil să devii obez. La fel, îmi place ca atrage atenția că tendințele din tot mai multe reclame/filme de pe net se duc spre acceptarea a ceea ce este, în fapt, o boală.

Nu zice nimeni că nu trebuie să te iubești oricâte kilograme ai, dar de altfel nimeni nu zice că nu trebuie rezolvată problema obezității. Trebuie voință multă și o rearanjare a priorităților. Dacă ai niște kile în plus, riști să ai boli cardiovasculasculare sau chiar anumite tipuri de cancer.

Cu obezitatea nu este de glumit iar Nicole ne oferă un duș rece tuturor celor care am acumulat prea multe kile bune pentru vremuri rele 😀