Categorii
Arhiva General Optimism

Recomandări Londra: locuri de vizitat

Rivi a anunțat de curând că vine în Londra la o plimbare și cerea pe Facebook niște sfaturi legat de locuri de vizitat în cele patru zile cât va sta pe aici.

Am lăsat ceva idei la postarea de Facebook, dar cum vreau să ajut și alte persoane pe viitor am să pun aceleași informații și aici, pe blog. Londra este un oraș extrem de vechi si foarte mare. Zona numită Greater London are 1572 de kilometri pătrati și dai de 8,5 milioane de oameni pe suprafața asta. Îți ia mai bine de o oră și jumătate cu metroul dintr-o parte în alta, așa că ai ce vizita.

Cât am stat pe aici am vizitat doar foarte puține locuri, dar trebuie să fiu mai harnic pe viitor.

Așadar, dacă vizitezi Londra, atunci iată ceva idei:
– vizitează London Science Museum
– vezi cum arată una dintre grădinile botanice regale
– treci pe la London Eye și cere pachet de intrare în 5 locuri: London Eye, London Dungeons, Shreck Museum, Madamme Tussaud ( coada de așteptare este mare și stai cel putin 3 ore ca să intri) și croazieră pe Tamisa. Ieși mai ieftin dacă iei pachet.
– vizitează The Shard, cea mai înaltă clădire din Europa de vest. Vezi video mai jos:

– citește la Lady in London despre locuri de vizitat: toalete schimbate în pub-uri sau restaurante, cafenele în muzee, locuri pentru șoareci de bibliotecă, pub-uri la malul Tamisei, grădinile ascunse ale Londrei
– vizitează Sky Gardens:

– află mai multe despre Londra: istorie, lucruri mai puțin știute de la Londonist
– lucruri practice legate de londra de la City Hack London
un loc fain de ronțăit ceva mâncare cu specific britanic
– mergi cu autobuzul amfibiu pe străzile din Londra și apoi prin râu cu London Duck Tour
– vizitează cel mai mare mall din Europa: Westfield Stratford
– vizitează medidianul zero la Royal Observatory Greenwich
– nu uita Tower of London, care a fost casă pentru multe generații regi englezi.

Pentru transport în interiorul Londrei ai nevoie numai de card Oyster, un card pay-as-you-go cu limită de taxare MEDIE de 10 lire/zi. Carduri Oyster se găsesc la tot felul de magazine sau în stații de metro, la automate. În genere un drum pe metrou costă 1,7 lire și unul cu autobuzul costă 1,5 lire.

Dacă faci cu metroul 1 oră, atunci faci 3 ore cu autobuzul și trebuie să schimbi cel puțin trei autobuze dacă mergi în zone mai îndepărtate. Propun să folosești metroul tot timpul. Autobuzele sunt bune pentru plimbări, când ai timp de pierdut. Nu uita să mergi cu autobuzele etajate. Este o experiență interesantă 😀

Pentru metro nu uita să folosești aplicația Tube Map London Underground. Este ușor de folosit și îți dă informații precise legat de modul în care ajungi la destinație, cu schimbări de trenuri cu tot.

Cine are completări este rugat să lase un comentariu mai jos. Succes la plimbărit!

6 răspunsuri la “Recomandări Londra: locuri de vizitat”

London Eye, London Dungeons, Shreck Museum, Madamme Tussaud mi se par teapa 🙂

Le-as inlocui cu:

Kew Gardens
Richmond Park
National Gallery
National History Museum
Brick Lane – O strada ce merita visitata cand esti in Londra

Pe langa Canary Wharf e Limehouse Marina care ar merita vazut. Ar mai fi Cutty Sark (Greenwich), Hyde Park, Emirates Air Line telegondola peste Tamisa de la North Greenwich, o plimbare pe langa rau de la Waterloo pana la Tower Bridge si St Katherine’s Docks.