Categorii
Arhiva Blogging

Dinamismul în online

azerty-imageÎn groaznic de scurta mea istorie în online am văzut că pe aici lucrurile se desfășoară amețitor de repede.

Odată ce ai pus un mesaj pe Twitter sau Facebook, nu mai este mult până ajunge la un kilometru în pământ. Sau, dacă apare un produs online nou, la scurt timp apar și competitorii.

Dacă vrei să fii înaintea celorlați trebuie să fii în ton cu știrile și, mai ales, să fii în stare să implementezi foarte repede soluțiile noi.

Când vine vorba de magazine online, dacă acestea nu știu să interacționeze cum trebuie cu clienții, atunci riscă să îi piardă. Azerty este un magazin online care și-a anunțat de curând relansarea websitului venind cu o imagine nouă și nu numai.

Designul

La orice websit sunt importante, la prima vedere, două aspecte:

  • designul și
  • plasarea elementelor.

De ce zic că acestea două sunt cele mai importante? Un design frumos poate atrage, iar o plasare corectă a elementelor îi oferă o experiență plăcută clientului.

Noul design al Azerty.ro nu este revoluționar, dar este o schimbare foarte mare în bine. Combinația de alb cu albastru și forme arcuite într-un tipar slick și aerisit creează senzația de calm și plăcut. Îmi aduce aminte de Eve, roboțica simpatică din Wall-E.

Foarte important este că nu mă simt inundat de tot felul de elemente. Sunt unele websituri pe care intru și deja mă simt invadat de hunii turbați ai lui Attila pentru că peste tot sunt coloane pline de tot felul de widgeturi, imagini, reclame si alte asemenea. Când dau de un asemenea loc pe net nu mai revin.

Un meniu principal în partea superioară, un sidebar lateral stânga și partea de conținut sunt arhisuficiente pentru a transmite siguranță, orientare către nou, disponibilitate și calm.

Totuși, nu toți sunt amatorii culorii albastre. Mi-ar fi plăcut să văd o opțiune de a schimba culoarea temei. Poate unii vor să vadă websitul în nuanțe verzui, doar este epoca eco, nu?

Funcționalitatea

Îmi place că are implementate filme de prezentare ale diferitelor produse. Conceptul „live face on web” este folosit în Vest și se pare că prinde și pe la noi prin intermediul Azerty. Chiar mi-ar plăcea această idee pusă în aplicare la cât mai multe produse posibil. Este utilă pentru cei care nu prea știu la ce anume să se uite când cumpără ceva nou.

Este bine că au pus în aplicare sfatul de a crea prezentări la 360 de grade a diferitelor produse. Acum, când am ocazia de a vedea din mai multe unghiuri un produs, știu dacă îmi place sau nu. Și aici este de așteptat să completeze cu cât mai multe prezentări 3D.

Acum este mult mai ușor să găsești produsul cel mai potrivit datorită filtrelor avansare cu care m-am jucat o perioadă. În felul acesta căutarea nu mai este o corvoadă. Îmi place foarte mult că nu trebuie să dau multe clicuri pentru a ajunge la ceea ce caut.

O idee de îmbunătățire ar fi implementarea unui sistem prin care utilizatorul este întrebat ce activități vrea să desfășoare cu calculatorul sau aparatul de fotografiat pentru ca, pe baza răspunsurilor, să fie făcute câteva sugestii. Acest sistem este utilizat de AMD Vision.

Secțiunea de comentarii la produse și butoanele de share sunt și ele binevenite. Totuși, în ceea ce privește interacțiunea cu clienții, mi-ar fi plăcut să văd și posibilitatea de a lua legătura prin chat cu vreun operator pentru a cere diferite lămuriri, pe loc.

Blogul Azerty

Se știe că orice magazin online, și mai ales unul care are legături strânse cu Microsoft, trebuie să aibă un blog unde se notează toate noutățile. Azerty.ro și Microsoft au un parteneriat din care putem câștiga noi, clienții, pentru că la fiecare sistem IT nou se oferă Windows preinstalat, pentru care plătești 200 ron, sumă care este deja cuprinsă în prețul calculatorului/laptopului.

Un Windows nou nouț, luat separat este mult mai scump, așa că nu uita să te folosești de opțiunea de a avea un sistem de operare legal în PC-ul tău.

Revenind la blog aș vrea să văd, pentru viitor, articole scrise sub formă de ghid general pentru alegerea unui laptop, a unei camere de filmat cu evidențierea elementelor la care să se uite clentul când caută un produs.

Este foarte ușor să te înscrii la blog prin intermediul cititoarelor RSS. Dacă nu știi ce este aceea, fă-ți un cont la Google Reader și te alegi cu un cititor RSS. Foarte simplu.

Dinamism

Printe laude și critici ascunse în ambalaj de sugestiii pot spune că Azerty ascultă părerile date și acționează în consecință. Modificările făcute sunt o dovadă clară a dinamismului și aștept să văd și alte schimbări pe parcurs.

Per ansamblu îi dau notă mare trebuind să remarc și faptul că îți oferă și card VIP, cu care ai reducei la cumpărare și te bcucuri de servicii exclusive.

Dacă va continua direcția în care a început și va aplica sigestiile noi cred că se va alege cu mai mulți clienți fideli. Închei articolul spunând că mesajul transmis de către Azerty.ro este acesta: știm că nevoile clienților sunt în continuă schimbare și alegem să fim dinamici, orientați către viitor și cât mai aproape de oameni.

Așa că te invit să intri pe websit dând clic pe „magazin online”, mai sus, și să îmi spui si tu părerea ta.

Acest articol participă la concursul Superblog 2010, etapa 31.