Categorii
Arhiva Blogging

Articol lung sau scurt?

Dorin a scris o filă nouă în manualul istoriei internetului din România și era supărat că unii oameni lasă un comentariu doar după ce citesc titlul, fără să se arunce asupra textului articolelor.

Scuza celor care lasă asemenea comentarii: „n-am timp de citit articole lungi”. Atunci răspunsul scurt este: nu citești, nu lași comentariu aiurea.

Cum am zis mai demult: cine nu se descurcă cu 24 de ore în zi nu se va descurca nici când va avea 36 sau 48 de ore în zi. Unii pur și simplu nu vor să înțeleagă faptul că timpul este o resursă prețioasă, dar limitată.

Și aici intrăm în mica problemă a priorităților.

Când îți stabilești activitățile în funcție de priorități afli că unele lucruri nu pot fi făcute și NU le faci. Mergi mai departe. Calculezi pierderile și alegi cele mai mici pierderi. Pui în capul listei ce este mai important, vezi cât îți ia și faci un calcul simplu de clasa I.

Asta dacă vrei.

Odată ce ai făcut o listă cu priorități vei vedea dacă merită să citești articolele lungi ale lui Dorin sau cele scurte ale lui Vali. Nu este mare lucru.

Seinfeld, cică, zicea că nu există attention span. Omul nu are o perioadă fixă în care poate fi atent la cineva sau la un subiect anume.

Dacă îți place ceva, film, joc, citit, atenția ta este captată chiar mult dincolo de cele 40 de minute despre care se spune că sunt valabile pentru studenți.

Articole lungi sau scurte? Întrebarea nu își are rostul. Articolele trebuie să fie suficient de scurte încât să transmită ceea ce vrei să transmită și suficient de lungi încât să nu plictisești. Poți face asta în cinci fraze sau trei pagini, în funcție de context și subiect abordat.

Așadar, scrie articole potrivite!

Un răspuns la “Articol lung sau scurt?”

[…] Cititi articole lungi sau scurte? […]