Categorii
Arhiva Blogging Online

Ce va face Google în viitor?

Afli chiar de la Larry Page, cofondator Google, în discursul de pe TED. El prevede un viitor al autoturismelor automate și al internetului care este accesibil tuturora. Achizițiile în domeniul roboticii, AI și a unor start-up-uri care se ocupă cu strângerea de informații arată, de ceva anu buni, chiar, că Google își pregătește un teren mult mai vast decât lumea search și advertising.

E clară tendința celor de la Google de a-și pune amprenta peste tot, așa că discursul lui Larry, vag de altfel, lasă loc de interpretări cât carul. După achizițiile făcute pot zice că Google își pregătește un teren numai bun din care să poată supraviețui și dacă pică afacerea de search, că despre social media nu vorbim.

Mi s-a părut interesant, dacă nu chiar ipocrit, jocul teatral în care el zice că nu e ok că NSA a spionat tot poporul. Ei bine, Google are legături strânse cu armata și era de așteptat să li se ceară să ofere ceva detalii. Google are contracte cu Northrop Gumman, Blackwater, BlackBird, Lockheed Martin și alții detalii despre care poți citi pe Pando.com.

Dacă te uiți nițel în curtea lor, e clar că au viziune, se pregătesc pentru un viitor îndepărat, au și bani și câștigă un capital de imagine imens cu diferitele proiecte la care participă + gratuitățile pe care le oferă prin aplicațiile lor.

Dacă aș alege o firmă, atunci aceea ar fi Google. Cu toate că nu știi exact unde se vor duce e clar că sunt oameni pregătiți pentru viitor.