Categorii
General

Așa și trebuie

Dominic Raab, ceva ministru în cabinetul lui Rishi Sunak, a fost obligat să își dea demisia după ce un raport independent a arătat că s-a comportat agresiv (bullying) față de personalul civil (civil service).

Un lucru pe care l-am văzut adesea la ultimele guverne tories în UK este lipsa totală de bun simț și abdicarea oricărei responsabilități în ceea ce privește munca lor. Dovadă dezastrul NHS, unde oamenii mor pentru că ambulanțele nu ajung la ei la timp, criza economică și a energiei, criza poliției și a sistemului judiciar, criza artificială creată de Home Office în procesarea azilanților, brexitul și tot așa.

Uneori vezi că un prim-ministru ca Liz Truss ori Boris Johnson este forțat de propriul partid să își dea demisia. Alteori, cum este cazul azi, câte un ministru este forțat să își dea demisia pentru că s-a comportat neadecvat cu personalul civil din subordine. În asemenea momente îți dai seama de ce politica din UK, cu multele minusuri din ultimul deceniu, este la alt nivel și poate chiar mai OK decât cea din România.

Faptul că presa și publicul larg se scandalizează sau chiar sunt „șocați” des la tot felul de lucruri, faptul că au loc multe proteste și chiar greve, arată că societatea britanică nu stă aiurea pe margine în timp ce totul se năruie în jurul său. Este un lucru bun.

Așa și trebuie: undeva, cineva se crede prea puternic și, la un moment dat, este nevoit să își dea demisia pentru că a uitat că nu este rege pe tarla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.