Categorii
Personal

Sfătoși

Dacă este un lucru la fel de sigur ca existența Soarelui, atunci acela este că românii sunt sfătoși nevoie-mare. Orice ai de zis, orice ai de povestit, orice situație în care tu prezinți credibilitate și profesionalism, românul vine și te sfătuiește. Românul te invață cum să îți faci tu meseria, viața, relațiile înainte de a termina de zis ce ai tu de zis și, lucru perfect valabil, înainte ca tu să fi cerut orice sfat.

Locuiești în UK ani buni și ți-ai făcut carieră, dar românul știe că „englejii ie reci și a’ dracu” și că ceea ce zici tu nu se aplică. Românii din țară știu mai bine decât tine ceea ce vezi și trăiești tu de ani buni de zile.

Dai de români plecați în UK de mulți ani de zile, dar care tot plâng de dorul României mai mult decât prevede legea și ei zic la fel: de ce nu te muți în locul X? Asta după ce i-ai povestit că ești foarte OK acolo unde stai și că vrei să locuiești în zona aia mult timp.

Discuți cumva cu neamurile din an în Paști și ele te sfătuiesc în primele cinci minute cum să te ferești de inflație, în ce țară să te muți ca să îți fie bine, ce carieră să ai și câți copii să faci.

Oriunde te duci dai de români sfătoși. Mari la sfat, mici la ascultat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.