Categorii
Personal

Blogul este ca o grădină cu buruieni

Când folosești un plugin de WordPress în genul Broken Link Checker descoperi că blogul este ca o grădină cu buruieni, acele buruieni fiind multele linkuri din zona de comentarii sau din interiorul articolelor.

Am descoperit sute de linkuri pe care le pusesem în articole, linkuri care duceau către site-uri care nu mai există. Am mai descoperit sute de linkuri din zona de comentarii care nu mai erau active.

Nu ne-am gândit când ne-am deschis blogurile că peste ani și ani va trebui să ștergem sute de linkuri pentru că fie site-urile respective nu mai există, fie au fost preluate de autori cu intenții rele.

Curățenia de primăvară trebuie să cuprindă și ștergerea linkurilor inactive ori inutile.

3 răspunsuri la “Blogul este ca o grădină cu buruieni”

Salutare!

Activitatea asta de mentenanță pentru link-urile moarte ar trebui făcută periodic. Eu am corectat la început de an tot ce nu înseamnă link nefuncțional.

Nu știu câte linkuri incomplete ai, dar mie Broken Link Checker îmi tot găsește câteva sute în fiecare zi. Am peste 15,300 de linkuri pe blog în cei aproape 13 ani. Îți dai seama câtă curățenie este necesară? 😛 O să tot arunc ochii din când în când și șterg în draci linkurile inactive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.