Categorii
Personal

O altă Londră

Un lucru pe care vreau să îl transmit legat de discuția despre Londra este faptul că încerc, pe cât se poate, să transmit un mesaj pozitiv, dar cât mai obiectiv, despre viața în acest oraș. Nu de puține ori am pomenit despre criminalitatea din Londra și despre faptul că poți locui și cu 4-5 oameni în aceeași cameră: Londra este un oraș al tuturor posibilităților, bune sau rele.

Dacă citești ce a scris Octavian Herța despre Ilford, Barking și East Ham pe Facebook, atunci înțelegi de ce există în același oraș nu numai două orașe, unul bogat și altul sărac, ci avem de-a face cu o oglindire a întregii lumi: aproape 200 de etnii, zeci de țări, de la cei mai iubitori și pozitivi oameni până la cele mai mari scursuri, toți trăind bot în bot în perimetrul acesta.

Londra este orașul oportunităților. Dacă înveți să trăiești bine în Londra, atunci vei trăi bine în orice oraș mare din lume.

Dar Londra este și orașul dezacordurilor, inechităților, paradoxurilor. La nord de Canary Wharf, un fel de Manhattan al Londrei, este Poplar, o zonă plină de case sociale unde sărăcia este middle name pentru mulți oameni.

Într-un final afli că Londra este ca lumea și ca viața: variată, neașteptată, cu bune și cu rele. Este bine să ai mintea deschisă atunci când te muți aici și să te informezi din cât mai multe surse. Presupunerile, preconcepțiile nu-și au locul atunci când mergi oriunde în lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.