Categorii
Arhiva Personal

Plimbare prin Canary Wharf, Londra la expoziția de lumină Connected by Light

Am început anul în forță cu o vizită la oftalmolog la Canary Wharf, chiar pe 1 ianuarie 2020. Din întâmplare acolo are loc expoziția Connected by Light până pe 27 februarie 2020 așa că am trecut prin mall-ul de sub One Canada Square, apoi pe la Cabot Square, apoi pe lângă stația DLR și la grădina din acoperișul celor de la Crossrail Place.

Canary Wharf este al doilea centru financiar din Londra iar construcțiile par a aduce mai mult cu Manhattan din New York decât cu cele din Londra. Când te plimbi printre clădirile cu 50-90 de etaje îți dai seama că UK a mișcat bine, că sunt undeva în viitor, că societatea de aici a progresat enorm, mai ales când pe fundal auzi trenurile automate ale DLR care funcționează așa din anii ’80.

Nu a mai fost agitația de odinioară, când abia puteai să te miști de puhoiul de oameni care mai de care prinși la rândurile de la buticuri sau care se duceau grăbiți la birourile lor. Era liniște și abia găseai 2-3 oameni din loc în loc. Să nu uităm că era 1 ianuarie, cel mai probabil oamenii aveau lucruri de făcut la vremea respectivă.

Dacă vizitezi vreodată Londra, atunci Canary Wharf trebuie să fie printre locurile vizate. Plimbările pe acolo mă motivează și îmi arată că se poate mai bine. În plus, chiar în zonă găsești mâncare filipineză bună, un Itsu de unde ne lipim de un sushi cât de des putem și, probabil, cel mai bun Subway din Londra la ceva metri mai încolo, chiar la South Quay Station.

Am făcut ceva poze, ca să nu zici că împart impresiile doar prin text.

Canary Wharf Mall, chiar sub One Canada Square building

Cabot Place

Crossrail Place

Roof Garden la Crossrail Place

Jubilee Place, deasupra stației Canary Wharf a liniei Jubilee

Canary Wharf Jubilee station

Heron Quays și Lewisham station

Un răspuns la “Plimbare prin Canary Wharf, Londra la expoziția de lumină Connected by Light”