Categorii
Arhiva Optimism Personal

Cum supraviețuiești în vremea covidului?

A existat o eră înainte de covid și va exista una după. În termeni „absoluți” asta nu este cea mai dificilă perioadă pentru mine, dar este una cu destule încercări.

Un lucru important ce l-am remarcat în ultimele luni este acela că oamenii dedică enorm de mult timp divertismentului, poate chiar nepermis de mult. Nu zic de hobby, ci timp dedicat activităților în care îți parchezi creierul, gen jocuri video sau filme. Nu știu cum de am ajuns în stadiul ăsta de dezvoltare al omenirii cu atât de mult timp petrecut în activități de divertisment.

Dar uite că am supraviețuit până acum, ajutat fiind de faptul că sunt sedentar și de fel nu ies din casă. Ce m-a ajutat de-a lungul timpului este internetul, vorbitul cu partenera blocată în România, jocurile video, filmele, scrisul pe blog și podcasturile. Dap, zic de podcasturi pentru că am repornit podcastul Tehnocultura, dar într-o formulă nouă si cu un coleg pasionat de tehnologie cu numele de Vlad Bănică.

Pe lângă activitățile astea stau destul de mult timp pe Feedly, în newsletter-ele de email, pe YouTube și Twitter ca să aflu cât mai multe știri. Sunt ca un burete de știri legate de covid, motiv pentru care am și dat de un document făcut de un doctor din SUA în care explică de ce covid se transmite prin aer ca gripa și ce trebuie să faci ca să te protejezi împotriva bolilor transmise prin aerosoli (varianta PDF aici: covid-aerosol-transmission).

Pe scurt, mă țin ocupat cu tot felul de activități pentru că, altfel, este greu să stai închis în casă cu săptămânile și să te gândești mereu la nesiguranța legată de boală și de viitorul imediat. Sunt multe locuri din Londra pe care vreau să le vizitez, dar nu vreau să risc boala. Nu cred în teoria unor proști că imunitatea de grup prin îmbolnăvire ne va ajuta la ceva. Vaccinul ne va ajuta, nu altceva. Un vaccin pentru lumea largă va fi disponibil abia prin vara anului viitor, așa că mai avem de așteptat.

Așa ca supraviețuiesc făcând lucruri care îmi plac: citesc știri și scriu pe blog, ascult podcasturi și fac podcasturi, joc jocuri, văd filme, comunic cu lumea de la distanță. Vor veni zile senine și vom ține minte că perioada asta a fost un moment istoric demn de ținut minte pentru un secol de-acum încolo. La bătrânețe te vei lăuda nepoților că ai supraviețuit Marii Pandemii a Mileniului III și că ai ieșit cu doar ceva kile în plus și un chef mare de stat prin natură.