Categorii
Arhiva General

O veste bună: Brașovul și Bucureștiul câștigate de USR Plus la primărie

Vești bune sunt mereu binevenite, mai ales în perioada asta cu covidelul. De la Dorin aflu că Allen Coliban de la USR Plus a câștigat Primăria Brașov, o victorie neașteptată în fața lui Scripcaru, care va avea poziție de viceprimar pentru următorii ani pentru că a nimerit pe locul doi.

La cât de îndărătnici sunt românii care votează cu cei care fură pentru că „au mai făcut ceva” nu mă așteptam ca Brașov și Bucureștiul să aibă oameni noi care, sper eu, o să aducă un spirit european în toată ecuația asta cu administrațiile locale. Succesul lui Nicușor Dan la București a fost atât de răsunător că primarul Varșoviei l-a felicitat. Sincer, de la început am zis că opoziția toată, inclusiv independenții, trebuie să susțină USR Plus. Certuri și bisericuțe se fac mai încolo, după ce reușești să scapi de partidele istorice și creezi altele noi, europene. Altfel te cerți cu vecinul cu burta plină. Te cerți în idei, nu vrei să îi moară capra.

Așa cum zice și Dorin în articolul lui este bine că Allen a câștigat, adică „ai noștri”, dar asta nu înseamnă că exercițiul democratic s-a încheiat aici. Este bine să ne uităm la promisiunile făcute și să cerem măsuri, să fim activi. Nu te aștepta la minuni, gen Allen să rezolve pacea mondială, ci trebuie să înțelegi că tot ce poate face Allen în următorii ani este să curețe Primăria Brașov de lepre, să optimizeze ici și colo lucrurile, să transparentizeze tot felul de procese și să pună la punct un plan pe termen lung de îmbunătățire a orașului.

Ce zic eu mai este asta: nu te aștepta ca Allen să fie Mântuitorul Brașovului, ci mai degrabă, un deschizător de drumuri, să le arate că brașovenilor că poți fi primar și să fii om normal, cinstit, nu o lepră ca Scripcaru, om care îi înjura ca la ușa cortului pe directorii din subordine. Îți imaginezi câtă ură au oamenii aceia pe Scripcaru, nu?

În plus, scopul declarat la USR Plus este dublu: să nu se mai fure și să aplice legea. Dacă reușesc asta, atunci au adus deja România în secolul 21. Alegerile parlamentare sunt la două luni distanță și voi vota prin corespondență USR Plus iar toți cei care votează prin corespondență ar trebui să voteze USR Plus pentru simplul motiv că este trebuie făcută o curățenie de partide vechi în România. La alegerile parlamentare USR Plus va lua 25-30%, cam pe același nivel cu PSD, poate chiar va trece de PSD și va ajunge pe locul 2. Posibil să vedem ierarhia asta: PNL, USR Plus, PSD.

Tot ce mai trebuie acum este ca cei care sunt nehotărâți să fie atrași de noul partid și să-i voteze. Oricum, la modul în care merg treburile în 2 mandate USR Plus va fi majoritar, dar asta nu înseamnă că probleme societății vor fi rezolvate așa de repede. Mai trebuie 20 de ani de curs normal ca să ajungem aproape de Occident ca societate.

PS. Nu sunt plătit de USR Plus și nici membru de partid. Susțin idei și oameni care îmi plac.

Un răspuns la “O veste bună: Brașovul și Bucureștiul câștigate de USR Plus la primărie”