Categorii
Arhiva General Optimism

Despre recenta indignare a polițiștilor precum Godină

Amicul Godină a primit o dojană publică de la Mihai Vasilescu pentru atitudinea online. Vorba aia, Godină spunea despre infractorul care a ucis un polițist că „Din păcate, nu a opus rezistență.„, dar nu a ținut cont că dacă respectivul opunea rezistență acum se putea uita la alți polițiști morți.

Dar indignarea lui și a altor polițiști apare doar când unul de-al lor suferă un accident mare ori este ucis. Nu am văzut așa indignare din partea lui Godină sau a MAI când s-au mai aflat detalii despre femei omorâte de partenerii lor sau despre relații incestuoase în care copile sunt violate de tații lor.

Cetin mai scrie despre asemenea situații la secțiunea „Justiția ce o apărăm”.

Faptul că, în ultimii ani, niște polițiști au fost omorâți în timpul serviciului are la bază un singur motiv: incompetența.

Dacă nu este incompetența agentului în sine, atunci este incompetența șefilor lui ori a ministrului ce îi conduce, pentru că nu poți lăuda Poliția Română de eficacitate ori muncă în interesul cetățeanului.

Din „vasta” mea experiență de fost „polițai sau gardian comunitar” în Brașov în perioada 2005 – 2010, prin vremea în care eram numiți „câinii de pază a lu’ Scripcaru”, am aflat destul de multe despre modul în care funcționează funcționărașul de orice fel angajat la țâța statului, despre polițiști, despre jandarmi.

Există o relație matematică perfect valabilă între activitatea polițiștilor și rezultatele obținute: 1 polițist dedicat, iubitor de muncă ține în spate 9 lepre incompetente.

1 din 10.

Sunt convins că Godină este acel 1 din 10, dar derapajele făcute online și îngâmfarea de care dă dovadă m-au făcut să nu îl mai urmăresc de ceva timp.

Revenind, 1 din 10 agenți este interesat de munca lui, se pregătește temeinic, comunică normal cu cetățeanul, îi pasă de ceea ce se întâmplă pe stradă și la birou. Pe munca acelui om se ridică alți 9 care sunt acolo să ia un salariu, să se plângă mereu, să fie, practic, niște asistați sociali a dracu’ de scumpi. Și nu numai, acei asistați sociali se comportă de parcă ei au inventat tarlaua pe care pășești tu acum.

Acum, de ce sunt așa pornit pe dragii polițiști? O scurtă listă este mai jos:
– când se băteau grupuri de oameni beți la Modarom, în Brașov, polițiștii stăteau deoparte și amendau doar pe cei rămași jos, bătuți, pe când proștii ăia de comunitari se băgau între ei și îi aliniau pe toți, apoi îi amendau pe toți
– se plâng că sunt plătiți prost, dar banii ce îi iau în mână sunt cel puțin 3000 de lei (nu te lua după salariul de bază, vezi că sunt ceva sporuri care sunt adăugate acolo)
– se plâng că le este frică de pericolul de la muncă, dar ei nu sunt în pericolul celor de aici, din Londra, unde polițiștii sunt în pericol real, atacați cu acid, cuțite, ori ținte ale unor atacuri teroriste (singurul pericol este un plictis imens care crește la suprafață sub forma unor straturi multiple de grăsime infectă; în Londra se moare din cauza mediului, în România din cauza incompetenței)
– când am fost să reclamăm ceva la Secția 1 de Poliție din Brașov agentul nu avea chef de muncă și ne-a întrebat dacă nu vrem să revenim a doua zi
– când prietena a mers la Secția 5 de Poliție din Brașov să reclame furtul unei biciclete agenții fumau în birouri și îi cereau ei să își abțină tusea, ignorând faptul că ea are alergie la țigări
– aceiași agenți de poliție de la Secția 5 au primit informații clare despre bicicleta furată, cu link pe un site unde hoțul o vindea, și nu au făcut absolut nimic (dosar închis cu NUP)
– tot cu Secția 5: când au primit apel prin 112 să meargă la urgență și jandarmul se pregătea de plecat, agentul de poliție nu a vrut să plece pe loc, ci să aștepte măcar vreo 20 de minute (uneori jandarmii sunt trimiși în misiuni împreună cu agenții de poliție și sunt legați de acei agenți)
– în alt caz un șofer imbecil cu numele de Pupezescu Damian, născut în 1970, cu numărul BV 70 PUZ, a acroșat-o intenționat pe prietena mea, care era pe bicicletă în zona Carrefour, și au fost chemați agenți prin 112: unul dintre agenții chemați la fața locului, Bogdan, nu vedea că ea este în stare de șoc și o amenința că îi dă amendă pentru că i-a chemat degeaba; numai după ce m-a auzit pe mine prin speakerul de la telefon și-a schimbat opinia (pe tema asta am avut o discuție lungă prin messenger cu Godină, timp în care omul nostru nu știa cum să îmi dea mai bine peste nas în loc să strângă informația și apoi să o verifice; a și dosarul penal deschis pe numele lui Pupezescu Damian a fost închis cu NUP și nu au chemat-o pe prietena mea la nici o declarație)
– ori ai chestii de genul ăsta, în care un polițist brașovean este supărat că este filmat în public și dă cu spray lacrimogen în fața omului ( e legal să filmezi în public orice persoană).

Să mai scriu? Ar fi destule de spus și orice cititor al blogului ar putea adăuga multe situații de genul.

Apelezi la poliție și ei te tratează ca pe un sclav venit la cerșit.

1 din 10.

Sfatul meu general este să continui să mergi la Poliție în caz de probleme pentru că, dacă ai baftă, dai de acel 1 din 10 căruia îi pasă de munca lui. În plus, nu strică să existe niște urme scrise sub forma unor dosare și reclamații acolo. Va veni și ziua în care activitățile polițiștilor vor fi luate la puricat și destui dintre ei își vor pierde locurile de muncă. Se va termina cu pomana de la stat într-un viitor.

Polițiștii morți la datorie sunt o tragedie și nu trebuie niciodată luate în râs asemenea situații. În același timp vrem să vedem că indignarea polițiștilor apare și când oamenii de rând pățesc rele, nu doar când unul de-al lor trece prin tragedie.

PS. Godină, ușor cu nasul luat la purtare. O atitudine umilă poate ajunge departe.