Categorii
Arhiva General

Problema cu cei 500 000 de pakistanezi pe care vrea PSD să îi aducă în România

Nu este o știre faptul că PSD vrea să aducă 500 000 de pakistanezi pentru a acoperi deficitul de muncitori la joburile de jos, cele plătite cu minimul pe economie. Așa cum zice și Eftimie, este drept că avem nevoie de sclavi, fie că sunt români, fie că sunt străini. De ce sclavi? Pentru că nu poți face mare lucru cu salariul minim în România, de aceea.

Un lucru pe care trebuie să îl așteptăm este acela că, pe măsură ce România o duce mai bine, va atrage imigrație din țările mai sărace, fie Basarabia, Ucraina, Rusia sau, de ce nu, Africa sau Asia. Nu ar fi nevoie de mâna de lucru ieftină din alte țări dacă am avea destui români rămași în țară dispuși să muncească pe minimul pe economie. Dar, așa cum este de așteptat, mulți români au plecat peste graniță pentru un ban mai bun.

Acum, întrebarea care apare în mintea multor români este: „ce se va întâmpla cu cei 500 000 de pakistanezi”? Vorba aia, dacă vin cu contract limitat, atunci vor pleca, dar dacă se pun să atace fetele românilor? Răspunsul meu este chiar simplu: avem legi, să se aplice. În plus, nu poți porni direct de la ideea că dacă aduci sclavi pe plantația ta dintr-o țară retrogradă ca Pakistan, este neapărat ca acei oameni să se dezlănțuie ca animalele.

Va fi și pleavă printre ei, dar nu te poți aștepta la chestiuni de speriat. Cum crezi că sunt românii veniți în Londra? 99% sunt cuminți, la locul lor. Mai sunt acei 1% care se strâng la colț de stradă, beau bere și sparg semințe ori fistic, după mofturi, dar nu extraordinar de mulți. Mereu vei avea și pleavă printre imigranți sau emigranți, este de așteptat.

Acum revin la problema cu cei aduși și pun întrebarea: dacă li se permite ședere permanentă și își vor aduce familiile, cum va reacționa România ca stat și ca societate? Știm cum este situația în Anglia, Franța sau Germania și am putea învăța de acolo chestiuni legate de imigrație: integrare, toleranță, legi pe măsură.

Adevărul este că oricât de multe lecții sunt de învățat din Vest România le va ignora și nu va băga nimic la cap. Problema cu cei 500 000 de pakistanezi este faptul că România nu va ști cum să reacționeze în fața imigrației și va demonstra că nu vrea să evolueze, că nu vrea să învețe de la alții și că, surpriză mare, va fi la fel de incapabilă, ca oricare altă țară, să rezolve problema imigrației într-un mod satisfăcător pentru toate părțile implicate.

Problema cu cei 500 000 de pakistanezi este că România va rămâne la fel de proastă.