Categorii
Arhiva General

Tura-vura cu bla-bla-uri anti-USR

Am văzut că zilele astea este la modă să dai în USR, fie că ești blogger mare, fie că ești jurnalist. De curând s-au aprins oamenii că USR vrea să facă o supra-lege pentru condamnarea comunismului și cât de nașpa este USR că vrea interzicerea promovării comunismului prin România.

Adevărul este că discutăm aici de lucruri de finețe iar România mai are multă mămăligă de păpat până poate discuta pe chestiuni de finețe gen interzicerea unor manifestații de sorginte comunistă. Noi încă suntem la punctul în care trebuie să învățăm, ca țară, că furatul nu este ok.

Dacă USR face două lucruri, adică să scape de furăciunea din sistemul public și să aplice legile, atunci putem zice că suntem suficient de bine plasați ca să dezbatem chestii de finețe.

Desigur, înțeleg de unde vine dorința USR de a bloca laudacii comunismului, mai ales că nu s-a făcut suficient în lume pentru a se condamna atrocitățile făcute de comunism. Este bine să condamni nazismul, dar și comunismul trebuie pus pe același jar și prezentat drept crima ce a fost și este oriunde statul respectiv îl aplică.

Dar aici discutăm de chestiuni peste nasul României.

USR are votul meu tocmai pentru că planul lor de guvernare are două idei a dracului de simple:
1. scoatem furtul din stat
2. aplicăm legea

La astea mai adaugi faptul că sunt pro-UE și pro-Vest.

Senatorul USR Mihail Radu a făcut precizarea asta când a fost la meetingul cu românii din Londra acum o lună de zile. Ce altceva mai vrei? Dacă USR reușește să stopeze furtul din România, atunci le suflăm germanilor în ceafă iar românii vor pleca peste hotare la studii sau în vacanțe, nu să hămălească pentru un ban în plus prin străinătăți.

Hai, USR!

Un răspuns la “Tura-vura cu bla-bla-uri anti-USR”