Categorii
Arhiva General Optimism

Ce grupuri și proiecte merită susținute în România lui 2018? #haiSoroș

De doi ani de zile încoace nu pot găsi nici un fel de scuză oamenilor care spun că nu au avut cu cine vota. USR, deși numele este o problema de marketing și de PR, a făcut istorie și a prins 10% din Parlament, fiind primul partid ieșit din stradă care are o doctrină chiar simplă: „nu furăm, vrem o Românie europeană”. Am votat USR, am participat ca membru în comisia de votare din Stratford, Londra, prietena mea a făcut la fel în Brașov. Nu poți zice că nu ai opțiuni, mai ales că acum avem și România 100.

USR și România 100. Dacă te aud că zici că nu ți se par grupuri bune de susținut pentru că nu au cine-știe ce „vechime” politică, înseamnă că ești cel puțin obtuz, dacă nu chiar total dezinteresat de aspectele politice și îți dai cu părerea doar ca să ascunzi ipocrizia ta. Da, la viitoarele sesiune de vot, Europarlamentare în 2019, Președinte în 2020 și Parlamentare în 2022, nu poți zice că nu ai ce alege.

Nu am să fiu niciodată membru în nici un partid din chestiuni de principiu, că doar sunt blogger și podcaster, un mic membru al new media, și nu se cade să fiu membru în partide chiar dacă susțin deschis unul sau altul. Loialitatea mea va fi pentru grupuri de oameni cinstiți.

În afară de cele două partide mai ai alte grupuri faine din România care vor o schimbare în bine:
Casa Jurnalistuluisite
Recorder
Corupția Ucide
Rise Projectsite
Funky Citizens

Noi am susținut USR în lucruri ca: strângere de semnături, promovare și donații. Vom mai dona și altor cauze din România atât cât o să ne putem permite.

Chiar dacă sunt departe există ceva români care susțin cum știu ei mai bine proiectele din România pentru că, deloc surprinzător, avem români care au stat în țară și care au nervii să se ducă împotriva curentului.

Ce proiecte faine mai știi? Cum participi la susținerea lor? Cel mai mult, cred eu, i-ar ajuta donații în bani, mai ales dacă ești departe. Vorba aia: put your money where your mouth is.