Categorii
Arhiva Online Personal

Cum îi pui la punct pe nesimțiți în social media și pe bloguri?

Simplu, îi blochezi. Așa le furi din satisfacția de a-i băga în seamă pe niște troli care nu merită nici o secundă din timpul tău. Adesea vezi oameni pe grupuri de Facebook precum Joburi UK care comentează pe lângă subiect sau înjură membrii aparent fără nici un motiv serios. În așa cazuri îi blochezi și nu pierzi timpul cu nesimțiții.

Ideea articolului mi-a venit când am auzit cum vorbeau doi tinerei români prin Asda în zona Isle of Dogs. Carnea curgea din gura lor ca la târgul de miei. Tot așa sunt și comentatorii nesimțiți de pe Facebook: vorbesc prostii aiurea crezând că nimeni nu îi știe sau că nimeni nu îi recunoaște. Nu aș angaja pe cineva care comentează în felul ăsta pe Facebook.

Internetul, social media și bloggingul au la bază concepte super-faine ce țin de distribuirea informației și crearea de conexiuni noi fără prea multe frecușuri. Din păcate sunt destui indivizi care își bat joc de asemenea idei faine și aruncă proverbialul rahat în ciorbă. Pe internet. În public. Exact asemenea unor retardați.

Poți să nu fii de acord cu ce se zice și să lași un comentariu normal, fie el și sarcastic, fără să lansezi lanțuri întregi de înjurături și amenințări.

Pe blogul de față am primi multe comentarii aiurea de-a lungul timpului. Nu le-am publicat, nu le-am răspuns, nu le-am dat email, nu m-am justificat. Șterg comentariul și îmi văd de drum.

Așa și pe social media: când omul care ar trebui să discute cu tine nu știe să discute, ci aruncă înjurături aiurea, atunci nu ai altceva de făcut decât să îl blochezi.

Bine, eu am blocat oameni pentru motive mult mai benigne decât înjurături pe ideea că atât timp cât este blogul sau pagina mea de Facebook nu accept să mă calci pe coadă. Pur și simplu.