Categorii
Arhiva General Optimism

Justice League și Pacific Rim: Uprising [spoilere]

Atunci când nu implementez o funcționalitate pentru dislexici pe blog ori conversia anului 2018 în 12018, mă joc pe calculator, mă uit la filme, fac podcast și alte treburi asemenea. Vorba aia, consum entertainment cu responsabilitate, adică pe banii mei, ca orice semi-adult de 30+ care încă nu este însurat.

Am avut ocazia să prind ofertă pe Amazon Video pentru Justice League și am putut vedea filmul cu 4,5 lire. De obicei te obligă să „cumperi” filmul pentru 13 lire, ceea ce nu este funny deloc. Oricum, am avut ocazia să mă holbez timp de două ore la eroii mei preferați jucând împreună în lumea creată de cei de la DC.

Cei cinci magnifici sunt Superman, Batman, Wonder Woman, Cyborg, The Flash și Aquaman. Sunt fan, în ordine: Superman, Wonder Woman și Batman. Ceilalți sunt simpatici, dar no.

Filmul este așa cum te aștepți: eroi care se luptă împotriva unui nene periculos care a venit pe Pământ să îl distrugă după ce Superman a fost ucis ( vezi Superman versus Batman). În disperarea de după moartea lui Superman oamenii sunt nițel lipsiți de speranță iar pe Batman îl bate conștiința.

După ce Batman și Wonder Woman descoperă că planeta este sub asediu ei reușesc să îi atragă în echipă pe Flash, Cyborg și Aquaman. Pe Superman îl reînvie echipa folosind una din cele trei cutii magice pline de energie după care vine Steppenwolf, personajul negativ, un zeu nemuritor care terorizează universul DC de prin 1972.

Pe alocuri filmul a fost dezlânat, probabil pentru că vroia să se ia prea în serios. Nu este ca filmele Marvel, dar se apropie. Ai acțiune și distrugeri masive, glorioase, din plin de pe la jumătatea filmului.

Bucuria mea cea mai mare a fost că au reușit să îl reînvie pe Superman. Cum sunt o ființă simplă pentru mine filmele cu supereroi sunt faine atunci când binele învinge și când toți eroii sunt întregi. După ce a fost înviat Superman Batman a trebuit să folosească „tunurile mari” pentru a-l liniști, adică prietena lui Superman.

Simpatică a fost figura în care Flash a încercat să îl încercuiască pe Superman și cel din urmă l-a prins într-o fracțiune de secundă. Ce-i drept, Flash este singurul care ia bătaie pe bune în film. Batman ia bătaie mai mult de la Superman decât de la cei răi. Wonder Woman este superbă și atunci când este aruncată printr-un zid gros de 10 metri. Cred că folosește un fixativ de pe altă planetă de vreme ce părul îi este perfect. Altfel, nu vezi slăbiciune din partea ei.

Cu mici nereguli pe ici și colo aka plotholes, așa cum li se zice, Justice League a fost un film simpatic: Batman și-a spălat păcatele aducându-l pe Superman la viață, Wonder Woman a reușit să participe la salvatul lumii iar pe Flash îl interesa să știe dacă este mai rapid decât Superman. Flash nu era născut pe la vremea în care Superman s-a rotit așa de repede în jurul planetei încât a dat timpul înapoi. Povești vechi.

Inițial mi-era incomod să mă gândesc la eroii DC sau Marvel la un loc, dar uite că se poate. Fiecare dintre ei se completează bine echipa.

Spre final, care este superputerea lui Batman? Are bani. Superman îl întreabă ce a făcut de a recuperat casa părintească a familiei Clark de la bancă iar Batman a spus, nonșalant, că a cumpărat banca. Este impulsiv omul și mai are scăpări de astea de cumpără o bancă la micul dejun între două ochiuri mâncate 😀

Film de văzut. Acțiune, efecte speciale, Wonder Woman. Tot ce vrei de la asemenea filme.

–-

Pacific Rim: Uprising

Dacă la Justice League m-a luat prin surprindere revenirea lui Superman, Pacific Rim: Uprising a avut mai multe surprize. Filmul ăsta l-am văzut la cinema Vue, din Stratford Westfield din Londra. Ai sunet mișto la acel cinema.

Filmul este continuarea Pacific Rim. Acțiunea se petrece la 10 ani după ce au reușit să închidă portalul către cealaltă dimensiune și acum o parte dintre roboții uriași au ajuns prin șantiere, rupți în bucăți. Fiul eroului principal din primul film nu vrea să facă muncă de soldat și fuge prin lume furând piese de roboți.

La un moment dat este prins și arestat tocmai când descoperea că o fată îi furase o piesă importantă. Fata construise de capul ei un robot mai mic, dar în care încăpeau cei doi. După ce sunt duși la baza militară din Pacific aflăm că o firmă chinezească vrea să folosească drone în loc de echipe de oameni pentru a dirija roboții.

Când totul pare ok, unul dintre acei roboți cu drone atacă orașul Sydney și robotul Gypsy aka Țiganul abia reușește să oprească distrugerea. La filmul acesta vezi cum se rup în bucăți blocuri, poduri, tot felul de clădiri enorme făcute praf de roboți în lupta lor.

Prima surpriză a filmului este că unul dintre cei doi oameni de știință care au dus la decodarea metodei de luptă împotriva monștrilor uriași devine posedat de o bucată de creier de monstru ce o ține la el în casă. Problema este că el este unul dintre principalii oameni responsabili de roboții cu drone. Îți dai seama ce se va întâmpla.

Atunci când vor să lanseze roboții conduși de drone toți se comportă aiurea pentru că au creiere de monștri extratereștri și încearcă să redeschidă ușile către cealaltă dimensiune.

După ce trei monștri reușesc să între în lumea noastră începe distracția. În mod normal cei 4-5 roboți ai oamenilor ar fi putut să îi bată pe acei monștri, dar omul de știință menționat mai devreme are o surpriză: trimite o armată de roboței care taie și unește cei trei monștri în unul mare.

Nu mă așteptam la așa un plot twist. Îți dai seama ca cei 5 roboți sunt bătuți de nu se văd. Gypsy rămâne în joc și reușește să îl învingă pe super-monstrul de mai sus, dar nu zic cum.

Filmul lasă loc de o a treia parte când unul dintre actorii principali zice că vor duce lupta în cealaltă dimensiune.

Bătăi, dar ce bătăi. Distrugeri, dar ce distrugeri. Este drept că fiind la cineva i-a dat un efect în plus, dar totuși este un film care te face să te simți mic de tot. Este distractiv să vezi bucăți uriașe de metal cum se bat cu monștrii gigantici cât un bloc. Godzilla ar lua bătăiță ușurel de la un asemenea robot.

Filmul are ceva substraturi culturale și morale, dar este suficient să ști cuvintele cheie: metal, uriaș, explozii, bătăi epice. Fain film. Ușor de digerat, deloc plictisitor.

Efectele speciale sunt chiar bine realizate. Aș zice că sunt mai faine decât la Justice League. Roboții ăia sunt cât se poate de reali.

Have fun.