Categorii
Arhiva General Optimism

Ce aș face dacă aș câștiga 1 milion de euro?

Este o întrebare care apare cel puțin o dată pe an. Răspunsul este simplu și același mereu: folosesc o parte să am un acoperiș deasupra capului, țin altă parte pentru vremea în care aș avea curajul să încep o afacere, o parte ar merge folosiți pentru a ajuta diverse grupuri și alta pentru a merge la o școală.

De preferat o școală care te învață cum să administrezi banii, nu alta.

Nu am obsesie legată de bani așa cum au alții, însă știu importanța lor și aș fi fericit să am o rezervă pentru a a o folosi în caz de urgență. În plus, banii nu sunt un obiectiv pe cât sunt o metodă de a fi independent, de a putea lua riscuri. De exemplu, una este să riști toți banii pe care îi ai pe o afacere și, dacă eșuează, să ajungi în stradă și alta este să rămâi cu un acoperiș deasupra capului.

Altfel te riști dacă știi că ai spatele asigurat.

Dintre toate chestiile care m-ar ferici având un milion de euro cea mai mare ar fi aceea că aș putea merge din nou la școală, dar de data asta nu mi-aș mai face griji că termin schimbul trei și o să îmi fie iar greu să stau treaz la ora de OM, organe de mașini, în special rulmenți, a domnului profesor Olteanu, de la Universitatea Transilvania. Aș veni odihnit și aș putea să îmi dedic toată energia și atenția orelor de școală.

În rest, nu aș spune nimănui că am acel milion de euro. Nimeni și nimic nu ar ști că am așa ceva. Banii îs ochiul dracului, mai ales când românul, chiar dacă este neam cu tine, vede că tu ai și el nu.

Ca idee, tot ce zice nenea de mai jos este valabil: