Când a apărut în scenă radioul, nu au dispărut ziarele. Când au venit televizoarele, nu au dispărut radiourile. Când a venit internetul, nu au dispărut tehnologiile de dinainte. Este drept că fiecare lucru nou apărut a mâncat din cota de piață a celorlalte, dar sunt atâtea situații în care tehnologiile acestea au mers mână în mână.
De exemplu, citești un articol de blog când ești în pauză, asculți știri când ești acasă, asculți radio cât mergi spre muncă și asculți podcasturi la final de săptămână.
Chiar dacă Instragram și vlogurile sunt noul hype în momentul acesta, blogurile au rămas și vor rămâne relevante. Să nu uităm că sunt nișe puțin diferite și avantajul blogurilor este că bloggerii au control asupra conținutului și asupra distribuției lui, lux de care vloggerii și instagramerii nu se bucură. S-a dus platforma lor la vale, s-a dus toată munca lor dacă nu au avut capul să mute utilizatorii pe platforme pe care ei le controlează.
Cum zice și Vali în articolul despre bloggeri, vloggeri și instagrameri, oamenii încă citesc bloguri, publicul este diferit de la o platformă la alta, lucrurile se vor cerne, oamenii preferă naturalețea și sinceritatea.
Blogurile încă au relevanță prin faptul că prezintă puncte de vedere personale și subiective. Unele bloguri au comunități puternice în spatele lor aka devin influenceri pe nișa respectivă. Este loc de bloguri de nișă și de bloguri generaliste.
Primul articol l-am scris pe 4 iulie 2010 și acum sunt deja 7 ani de când am blogul de față. A trecut prin ceva transformări, a făcut pui alte bloguri, două canale de YouTube și nepoți gen podcasturi. Un blog îți permite să dai mai departe ceea ce ai învățat din experiența ta și poate seta un trend, poate crea o mișcare. La fel ca în urmă cu 7 ani încă cred în puterea blogurilor de a aduce oamenii la un loc pentru un scop comun bun.
Blogurile vor rămâne relevante decenii de-acum încolo.
PS. După cum bine vezi scriu mai des și asta pentru că, în sfârșit, am internet bun în Londra. La 1Gbps nu pot să mă plâng. Nu mi se deconectează blogul de fiecare dată când vreau să scriu un articol și pot trimite emailuri. Aproape 2 ani o treime din viața mea a fost pusă pe butuci din cauza internetului prost.
PS1. De citit și despre cel mai mare rateu al anului pe online.