Categorii
Arhiva General Online

Review film: Guardians 2017


Dacă ai vedea un film rusesc cu eroi supranaturali, făcut de ruși, în rusă, atunci cel mai rusesc lucru cu putință ar putea fi un om-urs care are o mitralieră drept companion. Repet: om-urs cu mitralieră.

Guardians 2017 este un film rus făcut cu niscaiva actori din Armenia din ce mi-au zis colegii ruși de la muncă, un film în genul X-Men, dar cu acțiune care se petrece în Rusia. Ca în orice film de gen, cine face filmul dictează cine și unde distruge lumea și, mai ales, cine o salvează. Axis mundi în cazul de față este Moscova iar ruși salvează lumea de un alt rus nebun.

Nu se ridică la nivelul filmelor americane din categoria Marvel/DC, dar este promițător. Aș putea zice că este un experiment reușit și mi-ar părea rău să nu existe un sequel sau un prequel. Cred că omul-urs ar putea primi propria sa franciză. Zic asta datorită asemănării cu Wolverine, de la X-Men.

Spre deosebire de X-Men supranaturalii ruși sunt ceva mai umani și iau bătaie destul de des. Aș putea zice că acest prim episod este o încălzire pentru viitoare episoade ori chiar filme de gen.

Am urmărit filmul cu subtitrări în engleză. Am dat o liră pe Amazon Video să îl închiriez pentru 48 de ore. Ar fi meritat chiar mai mult.

Efectele sunt realiste, exploziile sunt naturale și distrugerile masive exact așa cum îmi place la filme de gen. Este drept că omul-urs nu a fost randat mereu așa cum trebuie și că individul rău pare să poarte un costum cu mușchi, dar pot zice că nu am pierdut 1,5 ore degeaba.

Anumite cadre au fost trase de păr, șcenariul scârțâie pe alocuri, finalul pare cam grăbit, actorii par că nu sunt absorbiți de acțiune pe cum te-ai aștepta, dar rezultatul final este pe plus. Un film pe care îl recomand. Probabil vor primi ceva feedback și apoi vor face un alt film mai bunicel.

La sunet ar fi putut lucra mai bine în sensul că ar fi trebuit să creeze mult mai multe soundtrackuri ca să nu repete aceeași melodie prea des pe parcursul filmului. Decorul este bine realizat, fie că e vorba de Moscova distrusă, de laboratoare secrete ori ecrane cu holograme. Aș fi vrut să văd crawlerii, acele mașini cu picioare care se mișcă extrem de repede, făcând ceva mai multă treabă. Eh, este timp și de alea.

Nu vezi des filme din Rusia pe plan internațional și cred că este un început bun.

Altfel, filmul are tot ce are și un film american: împușcături, explozii, blonde femme-fatale, super-eroi, distrugeri masive, acțiune faină.

PS. Un om-urs cu o mitralieră. Cât de cool este aia?