Categorii
Arhiva General

UK și torentele: nu ai motive să te plângi

Nu, nu militez pentru folosirea torentelor, mai ales că dacă muncești în UK, îți permiți să dai un ban bun pentru filmul sau jocul preferat. Vorba aia, atât timp cât este vorba de entertainment, nu de necesitate, nu ești justificat să zici că ești „nevoit” să iei de pe torente ca să te bucuri de un film sau muzică.

Cu ceva grijă si folosind programele potrivite ajungi să dai foarte puțini bani pentru distracția ta digitală. Adică, dacă tot iei salariul din UK, nu ai motive să te plângi că „nu îți permiți”.

Filme. Dacă faci un abonament de vreo 50 de lire pe an la Amazon Prime, primești multe filme artistice și seriale gratuit. Apoi, dacă dai 5 lire pe lună pentru Netflix, ai multe alte filme și seriale de care să te bucuri gratuit. Nu zeci de filme, ci mii. Netflix a scos filme și seriale geniale în ultimii ani, exemplu fiind Ascension și Expansion. Absolut geniale!

Muzică. Ai Spotify cu milioane de melodii gratuite. Dacă dai 1 liră pe lună, poți descărca melodiile în PC-ul tău să le asculți off-line. Plus YouTube. No need for torrentz.

Jocuri video. Dacă îți faci conturi pe GOG.com, Origin și Steam, atunci ai acces la o mulțime de jocuri la prețuri bune. Niciodată nu iau jocuri la prețul full. Aștept să apară reducerile periodice pe GreenManGaming și prind reduceri de 70 – 90% cum este cu promoția de acum făcută în colaborare cu Square Enix. Găsești jocuri și la 1-2 lire.

GreenManGaming. După ce iei jocuri de acolo primești instrucțiunile de instalare. De obicei ai doar de copiat product key din contul tău de la GreenManGaming și apoi să intri în aplicația de Steam -> Games -> Activate product on Steam. Voila. Ești gata.

Nu mai ai motive să iei de pe torente, mai ales dacă ești în UK.

După ce iau jocurile merg uneori pe Game-Debate să văd dacă laptopul meu poate rula jocurile respective. Mai am de stat până iau ceva desktop numai bun de jocuri video.

Am jucat multe jocuri luate de pe torente și mi-am zis că voi plăti pentru ele cu prima ocazie. Aproape 70 de jocuri au fost cumpărate de mine în ultimii 2 ani, multe dintre ele jucate cu ani buni în urmă. Jocurile, la fel ca filmele, muzica și cărțile sunt o formă de artă, așa că trebuie susținute cumva. Chiar dacă mai târziu și chiar la reducere, sper că vor ajunge ceva cenți în direcția dezvoltatorilor.

Remember: e divertisment, nu o necesitate.

Ca idee: dacă vreau să văd trailere și informații despre noile jocuri video, mă uit la Gameranx și IGN. Când vine vorba de hardware PC, mai ales pentru gaming, mă uit la JayzTwoCents, Paul’s Hardware și LinusTechTips.

3 răspunsuri la “UK și torentele: nu ai motive să te plângi”

mentalitatea asta, cu care sunt de acord, se schimba clar de la om la om, de la job la job, ca fiind un ecou direct al salariului.

Dar cat ai tu salariul, ca tot zici de el? 200k+? Totul e foarte accesibil si in Ro. Tine de om daca vrei sa dai bani sau sa furi.

BTW, The Expanse e SyFy, a aparut pe Neflix dupa 2 ani. Netflix are selectie foarte slaba, de Amazon nici nu mai zic (cu Prime).

Daca vrei (aproape) ultimele filme, folosesti Apple Store, Google Play Video, Amazon, NowTv sau BlinkBox etc unde platesti filmul. De asemenea un abonament pe luna la cinema e 16£ si vezi cate vrei.

Unde dai tu 1£ pe spotify? Ai luat voucher de pe ebay?

Nu am foarte mare, dar ziceam că nu mai ai motiv să nu dai bani cât ești în UK și știu că Netflix e în urmă rău. Poate voi încerca Google Play, dar nu e sigur.

Legat de cinema, nu merg des, așa că nu are rost să dau bani pe abonament. La Spotify era o promoție de 1 liră pe lună timp de trei luni acum ceva timp. Pretul full e de 10 lire din ce știu. Folosesc oricum varianta gratuită.

Ideea era că nu te poți plânge în UK că nu ai bani de dat pentru diverse. Când dai pe o bere 5 lire sau pe un prânz în centrul Londrei 20 de lire este cam greu să zici că un film sau un joc la 10 lire e mult.