Categorii
Arhiva General

Podcast “Un român în Londra” ep 19 – proteste, Brexit, extremism și biciclete

O altă săptămână plină de proteste, de știri, de întâmplări. Am lăsat știrile despre înjunghieri pe săptămâna cealaltă, dar vor veni în forță. Ce este important de ținut minte este creșterea inflației până la 3%, extremismul de dreapta este în floare iar Londra este un loc sigur pentru bicicliști.

Despre ce am mai vorbit în podcast:
– țeapă cu agențiile de voiaj care vând vacanțe din vile de lux (sunt bănuite site-urile luxuryrentalsvilla.com și cycladesrentals.com )
– pe 30 martie 2017 are loc London Games Festival
– în 2015 au murit 66 de pietoni (prin comparație, în același an au murit 9 bicicliști accidentați în Londra)
– dacă londonezii ar bicicla sau ar face sport 20 de minute pe zi, atunci sistemul de sănătate ar economisi 1,7 miliarde de lire anual
– la Baker Street Tube station au avut loc 52 de accidente în ultimul an (mind the gap: unii dintre oameni au căzut între garniturile de tren și platformă)
– 50 000 de polonezi și cehi au plecat din UK în ultimele trei luni
– zonele Dagenham și Barking considerate periculoase după ce, în ultimele luni, mai multe femei au fost jefuite iar una dintre ele a fost înjunghiată în stradă
– grevă pe linia Central, de marți 21 martie, la ora 7 seara, până miercuri tot la 7 seara ( 800 000 de navetiști afectați)
– Katia Coremsandu, landlord cu patru case care și-a bătut joc de chiriași ani al rând, a primit Criminal Behaviour Order și i s-a interzis să mai managerieze două dintre case timp de 10 ani
– 25% dintre tinerii care sunt trimiși la cursuri pentru de-radicalizare sunt adepții extremismului de dreapta ( 75% vin din rândul unor fanatici musulmani)
– 4 români au furat 1,5 milioane din bancomate în UK iar ultimul dintre ei a fost adus cu mandat de arestare tocmai din Franța ( ei sunt: Gheorghe Mîrzac – 32, Teofil Bortoș – 36, Grigore Paladi, Ionuț Emanuel Leahu – 30)
– Gaddafi, răposatul dictator libian, are averi de 9,5 miliarde de lire blocate în Londra la ordinul ONU ( banii vor fi returnați Libiei după ce se creează un guvern stabil)
– inflația va ajunge la 3% anul acesta în UK.

Diverse:
1. De la Informații în UK afli despre tot felul de șarlatani români care păcălesc alți români. Nu uita să verifici pagina respectivă și să îi dai like.

2. Seeker Daily vorbește despre corupția ce a scos oamenii în stradă:

3. Cum găsești chirie în Londra:

4. Dorin, de la ICR Podcast, a deschis un podcast de istorie împreună cu Sergiu.

5. Cuvinte germane în limba engleză?

6. Mic ghid de shopping în Londra