Categorii
Arhiva General Online

Perfidie, ipocrizie sau ce?

Tot văd anunțuri în metroul londonez, mai ales la scările rulante de la London Bridge Station, cu mesaje în care li se cere oamenilor să ajute copii înfometați din vreo regiune din Africa. Este OK și uman să faci asta, să mergi peste mări și țări și să ajuți oamenii care nu se pot ajuta pe ei înșiși.

Problema mea cu mesajul respectiv este că nu vorbește de cei 875 000 de londonezi care nu au trei mese pe zi din care 100 000 fac foame din când în când, așa, de control.

Spuneam, în episodul 2 al podcastului „Un român în Londra„, faptul că nu pot înțelege cum de sunt atât de mulți muritori de foame în Londra, britanici, nu împrumutați de prin Europa. A cincea putere economică a lumii are sute de mii de oameni muritori de foame în propria-i capitală.

Și ei pun anunțuri cu „să-i ajutam pe africani, că nu au ce mânca”. Întâi rezolvă baiul de sub nasul tău, nu te da mare peste hotare.

La fel și cu problema imigrației: statul UK nu face verificările necesare în așa fel încât să nu fie om cu salariul mai mic decât cel minim legal și apoi dă vina pe imigranți că fură joburile de jos acceptând plăți salariale mici. Da, singurii care își fac problema că joburile le sunt furate sunt cei care fac muncile de jos, nu cei care au o profesie cât de cât.

În loc să rezolve problema plăților minime, guvernul UK dă vina pe imigranți, că din cauza imigranților n-au britanicii din clasa de jos de lucru.

Ce să fie aici? Perfidie, ipocrizie sau ce? Mai întâi rezolvă problema muritorilor de foame din Londra și ai grijă ca toată lumea să fie plătită onest și apoi te poți lăuda că ești gata să salvezi lumea.

Să nu uităm că mai bine de 1 miliard de lire trec pe sub nasul autorităților în fiecare an în Londra. O parte din banii ăștia sunt folosiți pentru a finanța teroriștii de peste hotare.

2 răspunsuri la “Perfidie, ipocrizie sau ce?”

1. guvernul NU da vina pe imigranti. Daca nu ti-ai dat seama, sunt cei de dreapta care fac asta ca sa obtina voturi si sunt minoritari, exact ca peste tot in lume.
2. Sunt anunturi a unor fundatii caritabile care se ocupa de niste probleme in lume, care nu au nicio treaba cu guvernul.
3. Sunt destule fundatii care incearca sa aibe grija si de Londonezi, dar nu platesc banii sa fie afisati pe unde mergi tu. Au alte cai de a strange fonduri, inlcusiv de la guvern. Deci nu se bazeaza sa dai TU bani, dar copiii africani se bazeaza pe ajutor privat.
4. Iti citeam blogul, dar devii tot mai arogant in ignoranta ta in niste domenii pe care nu le cercetezi si cunosti. Scrii impulsiv dupa prima impresie si gand ce-ti vine in cap fara sa stii. Inteleg, e blog personal, deci este o opinie personala si scrii ce vrei, dar asa nu esti mai bun decat cei pe care ii acuzi ca zic ca imigrantii sunt de vina.

Nu ma supar daca nu aprobi, dar tot ce scrii e opinionat, necercetat deci neechilibrat.

Normal ca este neechilibrat, ca doar nu ai sa vezi „trustul de presa Manuel Cheta” pe aici. Tocmai de aia imi permit sa mai si injur oamenii, sa am o libertate a mea. E un lux pe care cei echilibrati nu si-l permit.

Revenind la punctele tale:
1. Nu da vina, dar nici nu sare in spijinul imigrantilor. May zicea ca vrea sa blocheze valurile de imigranti, ca sunt prea multi oameni care vin. Nu a specificat de ce asta ar fi o problema, pentru ca, se pare ca este o problema cu imigratia. De ce? Numai ei stiu.

Degeaba imi zici ca cei de la Ukip sunt minoritari cand au reusit sa obtina votul in referendum pentru Brexit, mintind, ce-i drept, dar l-au obtinut. Nu numarul conteaza, ci efectul.

Guvernul, daca nu are o pozitie publica in care ii sprijina pe imigranti, atunci accepta tacit varianta vehiculata de extrema dreapta: cum ca imigratia e o problema. Din nou, de ce?

2. Da, am vazut fundatia azi dimineata cu anuntul dat din nou. Laudabil.

3. Da, asemenea organizatii este chiar Evening Standard si, ceea ce am zis in articol ramane, de ce guvernul UK nu e vocal in recunoasterea problemei si in rezolvarea ei? de ce trebuie sa vina privatii sa rezolove un bai pe care guvernul UK ar putea sa il rezolve?

4. Sa nu crezi ca sunt arogant ori ca ma cred mai bun ca ei. Atasezi pareri aiurea. Eu vad, sunt impulsiv si intreb pe cum vad. Iar eu ce vad e ca guvernul UK e nitel ipocrit, nu isi face treaba cum trebuie si lasa sa se inteleaga ca altii ar fi de vina pentru varii probleme.