Categorii
Arhiva Personal

UK/Londra: fiv-ar cashul să vă fie

Dacă este ceva care nu-mi place în Londra, atunci acel ceva este lipsa plății cu cardul la multe magazine, bufete și chiar anumite pub-uri.

Trec, în drumul meu spre muncă, pe lângă un loc super, unde văd sandvișuri enorme la preț semi-acceptabil și fac drum până acolo în perioada prânzului. Cu foamea până în creștetul capului merg plin de speranță, comand un sandviș minunat, omul îl bagă în microunde la care întreb: „Aveți plata cu card?”. Când mi-a zis că nu pesemne că mi-am schimbat rasa de nervi ce aveam de vreme ce omul s-a uitat speriat la mine. Am plecat bombănind.

Am mai pățit episoade idioate de genul în câteva rânduri. Când mă apucă setea mai tare sau foamea sau pofta și văd ceva care chiar îmi place, descopăr că nu au plata cu cardul. În Brașov ai plata cu cardul în mai multe locuri decât în Londra.

Dacă ai chef de plimbări prin parcuri sau buticuri ori ceva fast-food-uri, atunci ia-ți bani fizici cu tine. Eu mă încăpățânez și ocolesc locurile respective. Să zicem că înțeleg buticul din centrul vreunui parc, dar când ai magazinul sau cafeteria la strada principală și nu ai plata cu cardul, atunci nu-ți pot dori decât faliment și șobolani.