Categorii
Arhiva Blogging General

Pariu cu mine

Mă distrează oamenii care zic „Eh, dacă făceam chestia X, ieșea mai bine decât a făcut-o Y”. Mă distreaza pentru că ei trăiesc într-o lume a posibilităților unde „dacă” este zeul suprem. Tocmai de aceea, dacă acei oameni ar fi muncit, ar fi avut o casă faină si dacă ar fi învățat mai mult, nu ar fi lucrat la săpat de șanțuri acum.

Dar cumva, de-acolo, „din șanțuri”, ei tot zic că ar fi făcut cutare sau cutare lucru mai bine decât alții care l-au făcut deja.

Eu am oroare de asemenea expresii. Acum mulți azi mi-am zis că dacă ajung în situația să mă întreb „cum ar fi fost dacă aș fi făcut X sau Y lucru”, atunci este clar că am greșit pe undeva.

Ce fac este să creez condiții în care ceea ce fac să nu mă ducă la asemenea întrebări în viitor. Greșești, dar măcar știi că ai încercat, măcar știi că ai muncit într-o direcție și ai văzut cum este.

Să luăm Reeija.ro, de exemplu. Proiectul aka magazinul online a picat, eram partener pe partea de IT și marketing online, dar măcar am lucrat pe cum am putut și nu am stat deoparte întrebându-mă „cum ar fi fost dacă acceptam deal-ul?” Nu am câștigat nici un leu, dar am câștigat experiență. Mi-am luat ceva morală de la niște oameni care nu au încercat un business, cât de mic, la viața lor și mi-am adus aminte de „oamenii-dacă”.

Așa că uneori mai fac un pariu cu mine și mă întreb: „dacă ar fi să scriu mai des pe blog, cum ar suna asta?” De obicei sună chiar bine.

Ferește-te de „oamenii-dacă” 😀

Un răspuns la “Pariu cu mine”