Categorii
Arhiva General

Brașov, un mic sfat: treceți prin zone nepermise

Am văzut un film pe TraficTube.ro în care poți vedea cum o femeie este lovită din plin pe trecerea de pietoni deși restul mașinilor au oprit regulamentar. Șoferul nu schițează nici un gest de frânare, nimic.

De câteva ori era să fiu lovit în plin de asemenea șoferi prin zona Faget din Brașov. Bafta mea este că mă uit mereu în strânga și dreapta inclusiv la semafoare când am verde. Dar la un moment dat și bafta asta se va termina. Brașovul este notoriu pentru oamenii uciși pe trecerile de pietoni. Măsurile luate până acum sunt de prost gust. Nu auzi ca Brașovul să exeleze la permise anulate.

Și toate astea se întâmplă pentru că legea este mult prea blândă cu șoferii care fac accidente. Dacă ai face închisoare pentru că ai luat ușor pe cineva pe capotă ori dacă ai face închisoare ani buni pentru omor, atunci tu, ca șofer, ai avea mai multă grijă.

Poliția păzește nimic, așa că regulile sunt în continuare călcate aiurea. Iată filmul cu accidentul:

Propunerea mea: treceți, de-acum încolo, strada prin zone nepermise. În felul acesta nu o să te mai consideri în siguranță, ca pe trecere, și te vei uita mult mai atent la toate mașinile care vin.

Singura opțiune, în cazul multora, este să facă o ilegalitate ca să nu ajungă în mormânt. Sau ar trebui să treacă uitându-se mereu în strânga și în dreapta, chiar dacă mașinile sunt oprite.

Hai să desființăm trecerile de pietoni, pe cum vroia Poliția să faca la un moment dat. Așa vom trece pe unde vrem și vom fi nevoiți să ne uităm de 10 ori înainte de a trece. Trecerile de pietoni din Brașov sunt o capcană de moarte. Ajung să moară oameni aiurea și nici măcar nu este război.