Categorii
Arhiva General

Răceală

Am crezut că scap anul acesta de răceală, dar m-am înșelat. În ceva zile ar trebui să scap de disconfortul creat de nasul înfundat, mica oboseală și mica durere de cap.

Deși Londra are o vreme mult mai îngăduitoare decât Brașovul, cu temperaturi de peste 10 grade iarna, pare-se ca nu pot scăpa de „bine-meritata” răceală anuală. Perioada iarnă-primăvară este o perioadă despre care se spune că dacă bătrânii trec de ea, atunci vor mai trăi un an.

Mă uitam la rezultatul nu tocmai plăcut din șervețele când suflu nasul și nu pot decât să mă bucur de faptul că corpul meu funcționează cum trebuie. Chestia aia gălbuie e plină de celule albe care luptă pentru mine o luptă sănătoasă. Dacă mi se umflă ganglionii, atunci e semn că trebuie să merg pe la doctor. În caz de boală doctorul te verifică în primul rând de ganglioni umflați. Acum știi de ce pune doctorul mână în zona gâtului cănd acuzi prezența bolii.

Am luat deja Fervex, Ibuprofen, vitamine și beau apă pe bandă rulantă. Răceala mi-a adus aminte și de ce fac oamenii febră atunci când au gripă. Febra este un răspuns natural la invazia cu virusuri. De obicei, dacă febra crește temperatura corpului cu 1-2 grade, atunci căldura aceasta în plus poate ucide o bună parte din virusurile invadatoare. Sper că nu ajung la gripă 😀

Faptul că știu ca se dă o lupta mare în mine, la propriu, nu schimbă faptul că nu am chef de nimic în perioada asta și nici nu alungă amețeala de cap. În asemenea momente îmi aduc aminte că suntem locuiți de o sumedenie de bacterii care abia așteaptă să facă o răscoală când sistemul imunitar este slăbit de lupta cu alte boli.

Dacă mă duc pe Google, din trei clicuri aflu că am nu-știu-ce boală irecuperabilă, tocmai de aceea mă limitez la linkul de mai sus legat de răceală.

Odihnă, leneveală, multă apă și Fervex în perioada asta. Cum te simți, te-a prins răceala anul acesta sau mai aștepți?

PS: Vezi care este diferența dintre răceală și gripă.

Un răspuns la “Răceală”

încearcă varianta cu ceai de ghimbir sau rădăcină de ghimbir rasă, amestecată cu miere și zeamă de lămâie. în loc de medicamente. 🙂