Categorii
Arhiva General

Cum este să lucrezi după alții?

Cunosc oameni din jurul meu curăță în urma colegilor lor și ajung să își piardă timp în plus la muncă din cauza asta. Nu mă deranjează să lucrez după altul în timpul programului, dar dacă s-ar întâmpla să stau 5 minute peste program să corectez munca altuia, atunci l-aș admonesta nițel.

Dar alții nu sunt așa. Ei stau și înghit și trag după colegii lor de parcă au contract adițional de muncă. Acelor oameni le-am zis de multe ori: unul lucrează mult și prost sau puțin și prost, nu contează, apoi tu vii din urmă să repari ce prostie a făcut ăla. Practic, tu îi faci munca și, prin urmare, el ia salariul pe spatele tău.

Asemenea situații sunt supărătoare și le tot zic oamenilor că trebuie să ia atitudine și să îi strângă de gât pe trișori. O bâtă în cap dată leneșului sau trișorului poate face multe lucruri pentru munca în echipă și pentru propria sănătate mintală 😀

Tu cum te descurci cu trișorii de la muncă? Am dreptate când zic că respectivii își fac munca în dorul lelii și apoi râd de tine că stai peste program să muncești după ei?

2 răspunsuri la “Cum este să lucrezi după alții?”

Eu le-as da una dupa ceafa daca as fi mai corpolent. De multe ori le raspund cu aceeasi moneda… in chestii care depind de ei.
E un lant care inca nu s-a rupt de vreo 4 ani.

Nu este ok să răspunzi cu aceeași monedă,adică să lași munca ta neterminată pe spatele lor, dar este ok să le dai o palmă peste față.