Categorii
Arhiva General

Despre extremismul religios și terorism

Date fiind întâmplările din ultima perioadă se potrivește numai bine filmul explicativ de mai sus legat de motivele din spatele terorismului și cine accede la poziția de terorist, de fapt.

Nu sărăcia sau ignoranța transformă un om într-un extremist religios. De fapt, este tocmai invers: tineri care vor să se afirme, care vor să aibă un scop în viață, din familii bune ajung să apeleze la extremism.

Se pare că asemenea tineri au prea mult timp pe care nu știu cum să și-l consume. Cei săraci trebuie să muncească, ignoranții își văd de ignoranța lor mai departe.

Filmul de mai sus răspunde simplu la niște întrebări aparent complicate: cine și de ce se ocupă de terorism. Un lucru care iar nu se știe este că teroriștii ucid mai mulți musulmani decât orice fel de altă nație. Totul din dorința de a impune cu forța anumite dogme religioase fără a conta că la mijloc ei prind mulți oameni nevinovati.

Să nu uităm că avem fanatici și în România, fie că ei sunt la Noua Dreaptă sau cer moartea oamenilor cu opinii diferite pe Facebook. Fanaticii noștrii sunt, totuși, moi comparativ cu cei musulmani sau budiști sau hinduși.

Dap, budiștii și hindușii au extremiștii lor care ucid pe bandă rulantă musulmani pașnici.

Budiști ucid musulmani:

Hinduși ucid musulmani:

Justifică asta ce s-a întâmplat în Paris? Nu, dar oferă un context. Fanatismul poate apare în tot felul de religii sau ideologii. Grupurile care promovează fanatismul pot genera un trend periculos și tocmai acelea trebuie luate sub lupă.

Un alt video care merită văzut: