Categorii
Arhiva General

Colegul potrivit

Multe lucruri faine se pot face numai împreună. Poți face şi singur destule proiecte, dar altfel este când ai coechiper pe care să te bazezi.

Prin coleg mă refer aici la partener de viață, coleg de muncă sau partener de proiecte.

În ultimii ani am fost angrenat într-o serie de proiecte care puteau avea un impact bunicel. Nu am avut mereu ocazia să am cei mai de bază colegi motiv pentru care am ajuns să consum multă energie şi timp aiurea.

Acum sunt mult mai reținut când vine vorba de colaborări şi prefer să ştiu din timp dacă acea colaborare va avea vreo finalitate certă. Oamenii care nu pot garanta o finalitate într-un proiect ori care nu sunt dedicați sunt cei pe care îi voi evita.

Nu merită să mai pierd timp şi energie cu lucruri care nu duc nicăieri.

Vorbeam de curând cu Camelia Sima, organizatorul crosului 1leu.org pe Braşov şi o întrebam de ce cei de la 1leu.org nu apelează la firme pentru a strânge bani pentru acel spital în care să fie tratați copiii de cancer. Se pare că ei nu doresc asta, lucru greşit pentru că destule firme ar avea bani de dat.

În ritmul de până acum şi la cât de puțini donează nu se vor strânge 80 de milioane de lei în 3 ani. I-am zis Cameliei să fie atentă cu timpul şi energia consumate. S-ar putea să fie în van dacă cei de la 1leu.org rămân încăpățânați.

Contează partenerul cu care lucri.

If there is no end in sight, then bring it to an end.