Categorii
Arhiva General

Gena românească a neamului prost se dezactivează în străinătate

Este ca un buton magic ascuns undeva în ADN-ul de român. Sălășluieste acolo făcând ceea ce știe mai bine și s-a descoperit, de curând, că această genă românească a neamului prost se dezactivează odată ce românul trece granița.

Mecanismele precise de dezactivare nu se cunosc, dar un lucru este cert: undeva la confluența dintre România și lumea civilizată din Vest, pe parcursul a numai câțiva kilometri și doar în ceva minute, gena se dezactivează.

Dacă la noi românul fumează pe unde îl apucă, chiar și în tren, ba chiar și în cabina în care sunt și alți oameni, odată gena dezactivată la trecerea graniței pofta de țigară dispare automat.

La fel, dacă la noi românii merg cu viteze amețitoare prin oraș, odată ce au trecut granița nu mai sunt în stare să calce calumea pe pedale. Lumea este consternată și este uimitor cum se poate petrece așa ceva. Uimitor lucru, atunci când se întorc unii dintre români rămân cu gena dezactivată și sunt priviți ca un paria în comunitate.

Dar multor altora revenirea în țară le trezește amintiri atât de puternice încât gena se reactivează ca prin minune. Dacă sunt în tren și au trecut granița, zic că nu este interzis să fumeze în el, calcă pedala până la metal, înjură viața grea de aici, și ipocriții, și Poliția, și tot ce le iese în cale.

Gena, bat-o vina!