Categorii
Arhiva General

Două scurte din Brașov: țigani gunoieri de la Comprest/Urban hărțuiesc femei + CAS se mișcă repede

Tigani gunoieri hărțuiesc femei, nu mătură: se face că jumătatea mea era pe la spitalul Regina Maria prin preajma prânzului, luni, pe 10 august 2015, și doi țigani gunoieri care erau aciuați pe acolo se vorbeau cum să o blocheze cu pubelele mobile atunci când ea urma să treacă cu bicicleta prin zona lor.

Ea s-a prins de mizeria asta și a trecut printre doi băieți care veneau în zonă chiar atunci. Cu toate acestea țiganii totuși au împins pubela către ea, dar au lovit unul dintre băieți. Cum nu au reușit să o șicaneze așa au țipat după ea „țâțoaso”.

Cum nu știu ce firmă are în grijă strada Iuliu Maniu, zona spital Regina Maria, adresez întrebarea: Comprest/Urban, cum comentezi mizeria asta? Pentru asta angajați oameni la măturat străzile, ca ei să hărțuiască femeile? Unul dintre țigani avea numărul 17 pe spate. Nu știu ce înseamnă asta, dar tare aș fi vrut să îl arunc îl pubelă pe mizerabil pentru figura făcută.

UPDATE: Este vorba de măturători de stradă de la Comprest. M-a sunat un domn foarte politicos de la ei și i-am povestit despre ce este vorba (uniforme versi, în jurul orei 13:30 la Regina Maria, măturători). Mâine aflu detalii.

La CAS nu stai chiar așa de mult: am fost să depun actele pentru Cardul European de Sănătate și am stat aproape o oră. Nu mi se pare mult. Ce acte îți trebuie pentru eliberarea CES?

Ai nevoie de:
cererea de la ei de pe site
– copie după buletin
– adeverință de salariat

Cardul se eliberează în maxim 7 zile și este valabil 6 luni. Nu uita să treci și data de plecare pe cerere.

Nu uita: când aștepți la rând intrarea se face pe două linii, respectiv carduri naționale și carduri europene. Întreabă unde este rândul tău. Programul la CAS Brașov este între 8 și 16 iar vineri nu se lucrează.

După expirarea celor 6 luni poți cere eliberarea unui nou Card European de Sănătate.